Sylvia skakade om segermaskinen

En "grymt bra" första halvlek gav ändå noll i Karlstad. "De var frustrerade", sa Kim Hellberg efter 1–0 till Karlstad.

Marwan Basi gjorde sin första start i Sylvia sedan återkomsten.

Marwan Basi gjorde sin första start i Sylvia sedan återkomsten.

Foto: Christer Gustafson

Fotboll2019-09-21 19:24

Det var inte säsongens lättaste match på förhand. Ett toppjagande Karlstad i hysterisk form på bortaplan, dessutom utan tongivande spelare som Manasse Kusu och Pontus Almqvist som spelade med IFK istället.

– Absolut. De har betytt mycket för oss och Manasse har ju spelat nästan hela tiden. Men vi har många bra fotbollsspelare i laget. I dag gjorde Marwan (Basi) sin första match från start och han kommer betyda jättemycket för oss. Det är en jättebra spelare och person, sa Kim Hellberg från spelarbussen hemåt.

Han kunde rapportera om en fantastisk bra första halvlek från Sylvia, som dock inte gav utdelning.

– Vi var grymt bra och man såg att de var frustrerade. Vi skapade nog lika många chanser men det var vi som styrde spelet och hade bra passningsspel. Men det var som när IFK mötte Malmö. Vi hade behövt göra ett mål under den tiden också, sa Hellberg.

I andra halvlek kom Karlstad ut som ett annat lag och fick bättre ordning på spelet. 

– De spelade ännu rakare men skapade inte så mycket. Vi försvarade oss bra men så kom målet i 88:e minuten. Det var tungt faktiskt. De spelade snett inåt bakåt och fick till ett bra avslut, berättade Kim Hellberg.

Kampen för att definitivt säkra ett nytt division 1-kontrakt går vidare för nykomlingen Sylvia. Den här förlusten kunde man ändå acceptera och leva med på något sätt.

– Vi sitter ändå med muntra miner här i bussen. Det var fina prestationer och grabbarna slet hela tiden. Målet är väl att spela så bra som vi gjorde i första halvlek fast i 90 minuter, sa Kim Hellberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!