Vargarna byter sportchef: "Tvingats välja"

Whilma Johansson lämnar uppdraget som sportchef i Vargarna. "Det tar för mycket tid med både det och jobbet", säger hon.

Whilma Johansson lämnar uppdraget som sportchef i Vargarna.

Whilma Johansson lämnar uppdraget som sportchef i Vargarna.

Foto: Matz Glimhed

Speedway2019-10-31 17:00

Vargarna håller på att bygga upp en trupp och organisation för att klara en allsvensk säsong 2020. Där kommer sportgruppen i fortsättningen inte att innehålla Whilma Johansson, som tvingas kliva åt sidan.

– Det stämmer tyvärr. Samtidigt som det är roligt att det går bra på jobbet. Men det tar för mycket tid med det och jobbet för att jag ska hinna med. Nu har det gått så långt att jag har fått en ny tjänst och då har jag tvingats välja. Att bo i Stockholm, jobba på Arlanda och vara sportchef i Norrköping går helt enkelt inte att få ihop, säger Whilma Johansson.

Hon har varit i klubben sedan 2015.

– Jag har jobbat med sporten sedan dess. Som assisterande lagledare först och därefter sportchef. Det har varit fantastiskt kul. Jag hoppas kunna komma tillbaka någon gång i framtiden.

I hennes ställe kommer Thomas Carlsson att kliva in som tillförordnad sportchef. Carlsson har varit sportchef tidigare och var en av de som också klev in i styrelsen i somras när den ekonomiska krisen uppdagades och det var ett par avhopp i styrelsen.

Nu kommer han att bilda sportgrupp ihop med lagledarna Peter Jansson och Mats "Lillis" Erixon.

– Det kommer mest bli en administrativ grej, att hålla ordning på papper och se till att de kommer in till Svemo. De bitarna är jag ganska van vid, säger Carlsson som är medveten om det tuffa ekonomiska läget och att man ska bygga en trupp med en bantad budget.

– Det är väldigt ansträngt fortfarande men samtidigt går det inte att bromsa sig ur en uppförsbacke. Vi måste ha ett representationslag för att få sponsorer. Och det mesta har vi koll på nu, det gäller att försöka få ihop det med avbetalningsplaner. Jag tror att vi kommer kunna komma överens. 

Samtidigt kanske det inte kommer vara så många andra allsvenska lag heller som kan betala höga löner?

– Nej, jag tror faktiskt att det är så det är. Att sanningen kommer att komma ifatt de flesta. 

Thomas Carlsson tar tills vidare över rollen.
Thomas Carlsson tar tills vidare över rollen.
Karta: Kråkvilan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!