Smedby till kval efter sjätte raka segern

4–0 i derbyt mot Eneby skickade Smedby till kval i år igen. "Vi är inte färdiga än", sa tränaren Jan Melle.

Casper Frisk, till vänster, gjorde tre mål för Smedby iderbyt mot Eneby.

Casper Frisk, till vänster, gjorde tre mål för Smedby iderbyt mot Eneby.

Foto: Fredrik Rosander/Arkivbild

Fotboll2019-09-21 20:20

Smedby är verkligen ett höstlag.

– Sjätte raka segern. Vi är inne i ett stim nu, sa Melle efter hemmasegern på Mirum Arena.

Det började lite trevande innan Smedby kunde komma igång och avgöra.

– Eneby förvånade oss lite och satte hög press första kvarten. Men de orkade inte riktigt hålla uppe det. Vi hade tålamod och spelade med stora ytor.

2–0 i paus blev det dubbla till sist. Skyttekungen Emanuel Arvidsson, bäst i hela serien med 22, satte det första målet innan Casper Frisk gjorde tre raka. Sen var kvalplatsen spikad med marginal med en match kvar.

– Det här har varit vårt delmål hela tiden. Vi har haft sikte på kvalplatsen och ville helst klara det själva. Jag tycker vi stod upp bra, konstaterade Melle.

I fjol kvalade Smedby också till division 2 men föll i slutrundan. Nu vill man gå hela vägen.

– Vi är inte färdiga än men vi har fått ordning på sakerna. Vi har nytta av kvalerfarenheten från förra året också, sa Melle.

Kvalet inleds om två helger och Smedby måste passera två motståndare i dubbelmöten för att avancera. I första hand väntar ett kvallag från division 3 Sydöstra Götaland.

– Det står mellan fyra lag inför sista omgången. Karlshamn, Pukeberg, Växjö Norra eller Sölvesborg. Vi börjar i alla fall hemma om två veckor, det är klart.

Om Smedby skulle gå vidare väntar motstånd från division 2 Östra Götaland i det sista kvalsteget. Det återstår dock tre matcher i den serien och kampen står mellan flera lag.

För Eneby innebar förlusten att kontraktet ännu inte är säkrat. Inför den sista omgången ligger man tre poäng före Tenhult på kvalplats, men med mycket sämre målskillnad.

I sista matchen möter Eneby Lindö hemma. Lindö har dock spelat färdigt i division 3 för den här gången. Lördagen bjöd på en ny förlust, 0–3 hemma mot Högsbo, och nu är slaget definitivt förlorat för nykomlingen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!