Daniel Sjölund har inte blivit överöst med speltid under den här säsongen. För finländaren har det blivit en match från start och tre inhopp på tolv allsvenska omgångar.

Samtidigt står det klart att "Daja" inte kommer att förlänga sitt kontrakt, som går ut efter det här året. Men Ilta-Sanomat skriver att en övergång till IFK Mariehamn – klubben han slog igenom i ­– är möjlig.

– I och med att jag inte spelar så mycket här nu, så är det inte så konstigt att ryktena går, säger Sjölund.

Artikelbild

| Det finns gott om alternativ på innemittfältet, och Sjölund har hamnat i skymundan.

Han tar uppgifterna med ro och han har heller inte hört någonting från Ålandsklubben. Däremot medger Sjölund att en återkomst till den finska ligan vore ett perfekt avslut på karriären.

– Vi kommer ju att flytta dit och letar efter boende. Men just nu har det inte hänt någonting. Jag försöker att göra mitt bästa här och det är det enda jag kan göra, säger han och fortsätter:

– När jag kom till Mariehamn som 15-åring låg klubben i division två. Nu ligger den i högstaligan och det vore häftigt att avsluta karriären där.

Att han inte är Jens Gustafssons förstahandsalternativ är ingen hemlighet och det finns många alternativ på innermittfältet. Senast startade Lars Krogh Gerson och Arnór Sigurdsson mot Djurgården och Alexander Jakobsen kom in. Simon Thern finns tillgänglig och Alexander Fransson har anlänt. Gudmundur Thórarinsson spelar wingback och Filip Dagerstål är också en möjlig kandidat till att konkurrera om de två platserna. Dessutom är Andreas Blomqvist uppsatt på skadelistan.

Artikelbild

| Mittfältarens kontrakt går ut efter säsongen.

– Det är tuff konkurrens och vi har ett bra lag. Så det är bara kriga på. Jag kan inte annat än att försöka och göra mitt bästa på träningarna. Man kanske prioriterar andra spelare, vilket inte är något konstigt i sig.

Vad krävs från din sida för att du ska kunna ta en startplats?
Artikelbild

| Jens Gustafsson har prioriterat andra spelare än Daniel Sjölund.

– Jag vet faktiskt inte. Det är inte så att jag ändrat så mycket på min spelstil och hur jag är som spelare.

Tror du att det kan bero på att man gått över från 4–4–2 till 3–4–3?

– Både ja och nej. Det är fortfarande två innermittfältare, men jag tycker inte att vi överbelastar centralt och får ett övertag som vi gjorde tidigare. Men siffror kan man leka med hur mycket som helst.