Även Sead Haksabanovic, som gjort mål i de två senaste Europamatcherna, fick starta. Den första halvleken hade IFK mest bollinnehav och skapade flest målchanser. Hetast var just Sead Haksabanovic som skapade flera av chanserna.

Till en början hade han svårt att komma loss och blev hårt omhändertagen av det israeliska försvaret. Han fick med sig flera frisparkar, men det blev inga gula kort. Men den sista kvarten radade han upp målchanser, han tunnlade och sköt, men målvakten räddade gång på gång.

Men Hapoel Beer Sheva var inte ofarliga. När israelerna väl anföll gick det snabbt. I den 20 minuten skapade de en farlig målchans efter ett anfall som startade hos den israeliska målvakten. Hasselbaink hittade en farlig yta till höger och spelade in bollen till Carrillo som sköt ett skott mot mål. Isak Pettersson slängde sig och räddade bollen.

Artikelbild

I den 39 minuten slog Haksabanovic en hörna. Bollen studsade ut och han skött från snäv vinkel, men bollen studsade ut igen och han gjorde ett lika hårt inlägg. Men bollen ville inte in i den första halvleken.

I den andra halvleken tog det bara fem minuter innan Maic Sema fick jubla tillsammans med publiken. Han tryckte in 1–0 efter ett vägspel med Simon Thern.

Men i den 54 minuten fick även israelerna jubla. Eden Shamir gjorde 1–1 efter ett inspel. Ett tungt mål på bortaplan för israelerna. Två minuter senare sköt de ett skott i stolpen.

I den 58 minuten fick Hapoel en varning, efter att Loai Taha gjort ner Simon Thern. Efter det sköt Simon Thern över två gånger. I den 68 minuten byttes Sema ut mot Kalle Holmberg. Han var inblandad i en het målchans i den 71 minuten där han kom till avslut, returen var Simon Skrabb nära att sätta, men i vägen var återigen Hapoels målvakt.

Artikelbild

Efter det var matchen inte lika händelserik. Spelet gick fram och tillbaka och inga riktigt heta målchanser skapades för något av lagen. I den 84 minuten byttes Gudmundur Thorarinsson in och ersatte Simon Skrabb.

Det blev tre minuter tilläggstid, IFK jobbade fram en hörna, men den blev misslyckad och israelerna kunde anfalla. I den 92 minuten fick de en frispark som de skött utanför.

Matchen slutade 1–1.