Det var i matchens tolfte heat som Viktor Bergström körde in i lagkamraten Erik Riss, vilket resulterade i att de båda vargförarna vurpade. Riss reste sig och kunde vandra till depån efter någon minut, men Viktor Bergström blev liggande ett längre tag och fördes senare till Vrinnevisjukhuset.

– Jag minns att jag gick i där det var kladdigt och lite mer fäste än innan långa sladdpausen. Jag fick lite väl mycket fart framåt samtidigt som Riss stod ganska still framför. Jag kom ikapp lite för snabbt, säger Bergström.

– Det kändes inte bra i går. Jag försökte ställa mig upp, men det gick inte.

Under torsdagskvällen röntgades Viktor Bergström och fick positiva besked:

– Det gör ont nu, men inget är brutet. Jag hade nog tur i oturen, det kunde ha varit värre. Vi har röntgat både ryggen och foten. Det vi såg var att jag hade blåmärke på lungan. Sedan är jag rejält mörbultad, säger han.

Den närmaste tiden väntar vila.

– Jag vet inte så mycket om hur lång vila som behövs, sånt märks mer efter ett par dagar. Både Vargarna och Lejonen är ju intresserade av att jag ska åka för dem nästa vecka. Men jag törs inte säga någonting än, säger Viktor Bergström.

– Jag vet de gångerna när jag har tyckt att det känts skapligt, men sen när man satt sig på cykeln har det inte gått att åka. Jag har inga skelettskador, men muskulaturen har tagit mycket stryk. Det är ingen idé att jag kör om jag bara känner mig skaplig. Då blir det bara skit av det i alla fall.