Ramunder vände på spelarflödet

När de flesta lag tappar spelare till de större städerna, har Ramunder vänt utvecklingen. Mest på grund av träningstider och spelarutveckling.

Alice Hellgren, trea från vänster, har varit med från starten i Ramunders F04.

Alice Hellgren, trea från vänster, har varit med från starten i Ramunders F04.

Foto: Ulf Stråhle

Handboll2019-10-23 11:00

Egentligen är det ingen av tjejerna som lägger någon större vikt vid att Östergötlands distriktslag inte plockat ut en enda spelare från den nordöstra länsdelen. Spelarna själva valde bort spelarutvecklingslägren, och blev inte aktuella när distriktstrupperna till Sverigecupen plockades ut.

– Idag kanske man ångrar sig lite. Men vi tyckte inte att de gav något de första två eller tre lägren. Det var inte kul, sa Alice.

Ramunders F04 har gått lite mot strömmen. När småorterna tappar spelare till storstäderna, pendlar sju, åtta tjejer från Norrköping för att träna och spela i Söderköping. Till den här säsongen har Jonas Abrahamsson tagit vid som tränare med Fredrik Ryttse, Göran Bergort och Håkan Lundholm. Det går åt när två lag ska matchas, helgen som gick blev det borta i Strängnäs och Nyköping. Gruppen håller bra nivå för sin åldersgrupp, tog sig till steg 3 i USM tidigare. Nu spelar de i äldre F16-serien och är i ett år yngre än motståndarna. När helgens matcher analyseras av spelarna, betonar Jonas vikten av spelet istället för resultaten.

– Det är bra att de reflekterar över vad som fungerar och vad som inte fungerar. Vi låter de göra det en och en så att alla får möjlighet att få feedback på sin egen insats, säger Jonas.

– Vi har prioriterat den egna speltiden och utvecklingen och har försökt sätta så jämna lag som möjligt. Vi vill också att de ska spela på minst två positioner var. Vi tror att om man spelar på nio meter så blir man en bättre kantspelare också, säger Jonas innan han samlar in veckans tankar om matcherna.

Gruppen väntar på första segern men betalningen kommer i spelarutvecklingen.

– Det har startat tungt, men vi har en bra sammanhållning, konstaterar Alice.

Det räcker långt.

Göran Bergort är engagerad som extraledare och genomför fysdelen för Ramunders F04-lag.
Göran Bergort är engagerad som extraledare och genomför fysdelen för Ramunders F04-lag.
Karta: Ramunderhallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!