Flodin en jagad man i SM-rallyt

När SM-rallyt startar på Stångebro under fredagen är han en jagad man. Och visst känner Patrik Flodin pressen.

Patrik Flodin och co-drivern Göran Bergsten har greppet om SM-titeln inför fredagens start av East Sweden Rally.

Patrik Flodin och co-drivern Göran Bergsten har greppet om SM-titeln inför fredagens start av East Sweden Rally.

Foto: Annemo Friberg

Rally2019-09-05 20:30

–  Det är klart att man känner av pressen på det viset. Det är alltid enklare att ligga bakom och jaga med blod i mungiporna än att försöka försvara ledningen, samtidigt är det förstås en utmaning, säger Flodin till Sporten.
I fjol vann 35-åringen SM-guldet i klassen Trimmat 2W och nu sitter han i ny guldsits efter bytet till de tyngre grejerna i klassen R5. Med två deltävlingar kvar att bocka av så leder Flodin och co-drivern Göran Bergsten SM-totalen och får ses som favorit inför avslutningen. Men guldutmanaren och den regerande världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson, lär inte ge sig i första taget. 
– Jag ser det som att jag har två försök på mig att fixa det här. Jag tänker göra min grej och sedan får vi se hur långt det räcker, men motståndet är riktigt tufft, säger Flodin och tänker främst på nämnde Kristoffersson samt Fredrik Åhlin.

PG Andersson skulle också funnits med på startlinjen i East Sweden Rally, men tvingades under torsdagen lämna återbud till tävlingen på grund av elektronikproblem med bilen.

Patrik Flodin, som tävlar för Ilsbo MK,  brukar trivas fint på de östgötska vägarna och ser inte minst fram emot fredagkvällens två superspecialsträckor inne på Stångebro-området.

– Där gäller det att försöka överleva i första hand och inte tappa för många sekunder. I och med att sträckorna är så korta har du inte råd med några misstag, men du får samtidigt inte vara för försiktig. Ute i skogen har du råd att reparera några misstag, men det har du inte här. Det gäller att köra rent, säger Flodin som får extra puls när åskådarleden är täta.

Vad skulle det betyda att vinna SM-tecknet?
–  Ärligt talat så skulle jag bli sjukt glad. Förut hade man mer visioner om att bli bäst i världen och så, men nu för tiden är det mer på nivån att det ska vara roligt. Oavsett så vill man ändå alltid vinna, det är ju därför man tävlar, säger den förre VM-föraren.

Karta: Saab Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!