Sommarvärmen hittade till på Östgötaporten när IFK Norrköping tränade på onsdagen.

Medan Jens Gustafsson manade på i solskenet jobbades det vid sidan av.

Det dånade under hela passet från lyftkranen som stod placerad vid VM-läktaren.

Symboliskt?

Dags för "Peking" att höja sig?

– Det är absolut viktigt, svarar Kalle Holmberg om vikten att ta första allsvenska trean mot Falkenberg.

Skyttekungen som petats till förmån för Christoffer Nyman i de två senaste matcherna medger att det varit tufft.

Artikelbild

| Christoffer Nyman ut - Kalle Holmberg in. Så kan det bli mot Falkenberg med tanke på att "Totte" klev senast mot Kalmar.

– Klart att det är tråkigt att sitta på bänken men vi har bra anfallare och man måste jobba hårt för att få spela. Sedan tycker jag själv jag har varit ganska bra och gjort det ganska bra men det är tränarens beslut, fortsätter Holmberg.

Med Jordans Larssons islossning som förutom två mål på tre allsvenska matcher även syns i själva spelet ute på planen är det svårt att ifrågasätta Jens Gustafssons val att matcha Larsson.

Artikelbild

| Grubblande på IFK-träningen.

Forwardsplatsen bredvid slåss Holmberg, Simon Skrabb och Christoffer Nyman om.

"Totte" har stått först i kön där mot AIK och Kalmar men klev av skadad senast.

Det kan öppna för Holmberg mot den allsvenska nykomlingen.

Pratar du och Jens (Gustafsson) något?

– Vi snackar lite men inte rent varför jag sitter på sidan. Det är alltid han som tar besluten. Sedan håller jag inte med men det är som det är, svarar Kalle.

Har den här starten satt sig i gruppen?

– Nej, det skulle jag inte säga. Det är ett bra gäng, bra träningar och ett glatt humör.

Vad har du saknat?

– För stillastående i anfallsspelet. Vi har tränat mycket på anfallsspel men inte fått ut det vi vill. Det är gräs och allt möjligt man kan skylla på men vi ska möta alla lag och även om det är en dålig gräsplan eller en bra konstgräsplan får man acceptera läget och göra det bästa av situationen.

Döma av spelet på onsdagens träning så kommer Kasper Larsen kliva tillbaka in i startelvan.

Dansken som missade Kalmarmatchen har kört för fullt på slutet och bildat backlinje med Filip Dagerstål och Lars Krogh Gerson.

Simon Thern deltog inte i passet men är positiv till spel mot Falkenberg. Carl Björk är tillbaka efter sitt benbrott och kommer att bli ett välkommet anfallstillskott i Sylvia som inlett med två raka förluster.

Christoffer Nyman körde bara vissa delar och träningen. Kalle Holmberg är redo att kliva in om Nyman inte är i spelbart skick.

– Det är en dålig start i poängväg sedan har vi haft vissa ljusglimtar i princip varje match men det gäller att framför allt ta tre poäng och spela bra fotboll här hemma. Det ska vi nog kunna lösa, det tror jag, säger han.