Närmaste hemmaspelaren i Linköping var Naisfostrade Jesper Nielsen.

Han blev både buse, två utvisningar, jubilar och EM-klar mot Ryssland i Saab Arena.

– Det kan nog bli en eller två kalla ikväll. Det har inte blivit så många i Paris. Jag har lagt lite mer krut på käket och extraträning sedan flytten, sa Jesper som nog aldrig sett så atletisk ut under sin karriär.

Artikelbild

| Beundrad. Naisfostrade Jesper Nielsen fick visa vackra sidan till när moderklubbens handbollstjejer födda 03 krävde lagfoto.

Nais flickor 03, "Jesper followers" omringade mittsexan och han fick ställa upp på lagfotografi med spelarna från sin moderklubb.

Kvallandskampen mot Ryssland säkrade EM-platsen. Jesper gjorde ett av de första målen vid 2–3, satte sitt hundrade landslagsmål vid 4–4. Det blev två mål till och senare två utvisningar i en match som präglades av två täta försvar mer än målfest.

Tätast var Sverige med Jesper som en av treorna i defensiven.

– Jag känner att jag orkar mer och är lite snabbare nu.

– Det var skönt att det är klart. Nu kan vi slappna av och spela ut mer i de två matcher som återstår av kvalet. Det är en ångest som vi slipper.

Det känns som en nytändning i landslaget med tränarna Kristján Andrésson och Martin Boquist?

– Det är klart att det blir en nystart med dem och en del nya killar som kommer in. Vi har också fått en väldigt bra start med alla nya så det är klart att det blir väldigt kul då, sa Jesper.

Nu väntar Champions Leaguefinal i juni med Paris SG.

– Vi är redo. Jag får brottas lite med Nilsson (Andreas) som vi möter i semin. Vi har pratat lite om det redan, sa Nielsen som såg fram mot den efterlängtade sommarvilan som uteblev i fjol på grund av OS.