Thomas Dennerbys Nigeria vann semifinalen efter straffläggningen med 4–2 och möter Sydafrika i lördagens final. Kamerun har fortfarande chansen att ta sig till VM i Frankrike nästa år, genom att vinna dagens bronsmatch mot Mali.

Efter matchen nåddes Kameruns landslag av uppgifterna om att Enganamouits hem attackerats med stenar och personerna hotade med att återkomma.

Självklart undrar hon (Enganamouit) hur hennes mamma och syskon mår. Det är väldigt irriterande och inte den bästa förberedelsen inför den viktiga matchen, säger Ndoko enligt BBC.

Landslagskollegan Nchout Nioya Aiara säger att alla i truppen har påverkats av det inträffade.

Det är traumatiserande när man läser att folk som man kämpar för inte kan förlåta dig för ett misstag. Det är patetiskt och sånt här kan göra att man tänker till när man blir uttagen till landslaget, säger hon.
Vi kämpar för vårt land och för att göra våra landsmän stolta. Men när sånt här händer undrar man om man gjort rätt val.

Enganamouit, 26, spelade för Eskilstuna säsongerna 2014 och 2015 och för Rosengård 2016. Hon har spelat i alla fyra matcherna i Afrikanska mästerskapen i Ghana och har gjort ett mål.