Simon Krekulas matchstraff blev kostsamt. Med tre baklängesmål i samma numerära underläge är det nästintill omöjligt att vinna i Umeå.

Arvid Degerstedt och Hästen åkte på en ny bortaförlust.

Ishockey2019-11-11 21:16

En perfekt inledning som var ett tveksamt bortdömt mål ifrån en drömstart.

Oliver Nordberg sköt Vita Hästen i ledning efter två minuter och Istvan Bartalis tryckte in tvåan i nät.

Förgäves.

2–0-målet som hade placerat topplaget Björklöven med ryggen mot väggen godkändes aldrig.

Joe Cannata, "Lövens" målvakt, ansågs ha blockerat pucken – vilket kan ifrågasättas.

Lika tveksam var Hästens fortsättning av första perioden och uppträdandet i boxplay i andra.

Fredrik Andersson tilläts både vända och avsluta när han prickade in kvitteringen och Hästens stora smäll kom med Simon Krekulas matchstraff.

Checking from behind – i offensiv zon – med en minut kvar av första perioden och Krekulas kväll var över.

Ett Hästen under press samlade ihop sig för att ta med sig 1–1 till periodvilan men med sekunder kvar drog Justin Crandall in skottet förbi Kokman som innebar att det var vänt.

Med Krekulas matchstraff drog Norrköpingslaget på sig 31 utvisningsminuter i första perioden.

Det kulminerade i en dyster slutminut för Hästen – men det skulle bli värre.

Energipåslaget av att ha vänt till ledning och fortsatt med en man mer på isen satte Sebastian Selin och Brian Cooper ett varsitt mål inom loppet av 43 sekunder.

4–1 och Viktor Kokman fick nog. Före detta Björklöven-målvakten Oscar Masiello ersatte.

Krekulas matchstraff renderade i tre baklängesmå och visst finns det inslag i Hästens boxplay som det går att sätta ett frågetecken bakom.

Hästen stoppade i alla fall den värsta blödningen och Arvid Degerstedts andra mål för säsongen var riktigt snyggt. 2–4 var utgångsläget inför sista perioden.

Som var snart 3–4. Arvid Degerstedt gled in direkt från avbytarbåset och laddade. Pang. Det var plötsligt match på allvar.

Hästen gjorde vad de kunde för att gräva fram en kvittering och skapade två jättefina chanser med Kristoffer Söder utvisad.

Tony Zabel bestämde sig för att plocka Masiello med tre minuter kvar för att öka trycket.

Målet kom.

I Hästens tomma kasse. Justin Crandall punkterade matchen med sitt andra för kvällen.

Vita Hästen plockade fram en hedersam comeback men uppförsbacken och 1–4-underläget blev för mycket att hämta ikapp. Matchen slutade 5–3 till Björklöven.

Matchfakta

Björklövens IF–Vita Hästen 5–3 (2–1, 2–1, 1–1)

Första perioden: 0–1 (2.11) Oliver Nordberg (Christopher Fish, Erik Borg), 1–1 (11.08), spel 5/4, Fredric Andersson (Fredric Weigel, Alex Hutchings). Andra perioden: 3–1 (23.13), spel 5/4, Sebastian Selin (William Eriksson, Pontus Andreasson), 4–1 (23.53), spel 5/4, Brian Cooper (Gustav Bouramman). Tredje perioden: 5–3 (58.46) Justin Crandall. Skott: 30–33. Utvisningar, BIF: 6 min. VH: 35 min, Publik: 3 809.