En pinne i bortapremiären blev tre hemma i Lindö. Segern mot Sjömarken var odiskutabel och gav nykomlingen Lindö FF en skön skjuts i inledningen av division 1-spelet.

Saga Palffy gav laget en tidig ledning, Ebba Pettersson fyllde på med sitt skott fram till 2–0 och matchen punkterades definitivt när Ebba frispelade inhopparen Agnes Månsson i slutminuterna.

Det var inget snack egentligen.

Artikelbild

| Ebba Pettersson.

– Det känns jättebra. Viktigt att vi vinner hemmapremiären. Det sätter ju ribban för resten av säsongen, sa Ebba Pettersson efter att laget hade firat, hurrat och snackat igenom matchen.

Är ni bättre hemma också?

– Ja, jag skulle nog tycka att vi är det.

Lindö FF var uppe i division 1 för två år sedan men åkte ur direkt. Ebba Pettersson var med även under den sejouren och tycker att laget har bättre förutsättningar för att hänga kvar nu.

Artikelbild

| Ebba sätter 2-0.

– Ja, jag tror det. Tyvärr åkte vi på ganska många skador sist. Nu tycker jag att vi har en mycket bredare och starkare trupp så jag tror att vi har större chans att hänga kvar i år.

De flesta har blivit två år bättre också?

Artikelbild

| Målfirande efter 2-0.

– Ja, det tror jag verkligen. Vi utvecklades väldigt mycket som lag i tvåan förra året.

Vad säger du om din match i dag?

Artikelbild

| Tränaren Patrik Månsson.

– Första halvlek var lite segt. Jag fastnade för mycket på min kant. Sen bytte vi positionerna bra, vi forwards där uppe. Jag är nöjd med min insats i andra halvlek i dag.

Tränaren Patrik Månsson strålade med hela ansiktet när han samlade ihop laget efter slutsignalen.

Artikelbild

| Molly Wiklander.

Det här var både tre poäng och ett skönt kvitto in på nykomlingskontot.

– Det är jätteskönt att vinna. Vi har sagt att vi vill vara bra hemma men ska självklart vara bra borta också. Vi vill ta våra poäng här. Vi gör ingen jättematch men vi gör det i alla fall, sa Månsson.