Det har milt sagt varit en konstig säsong. Både för Vargarna och för John Lindman.

Klubben har sedan i vintras brottats med sin ekonomiska ryggsäck och konkurshotet trots balans i ekonomin efter elitseriesäsongerna.

Det var också i elitserien och Rospiggarna som det gick tungt för John Lindman när han skulle ersätta lagets toppförare Andreas Jonsson. Inga poäng, några vurpor och en hetsjakt bland sportens nättroll gjorde att Vargföraren tvingades till timeout.

Artikelbild

| Tuff säsong. "Men man kan inte blunda för problem utan man måste ta tag i dem", sa John Lindman i depån.

– Det var värt jättemycket, det var så illa just då. Det var inte ens kul, jag tog tolv dagar. Det var bra för mig, säger John Lindman när han fixar inställningarna på cykeln.

Nu har både John och Vargarna hittat fäste och balans igen.

– Jag har alltid startat bra och dippat sedan på säsongen. Nu känns det nästan som tvärtom. Hoppas det håller de sista matcherna.

Lagledaren Mats Boström har räknat med det. Att heatledarna ska matcha Griparnas dito. Att reserverna samt Lindman och Jonas Davidssons körning ska tippa över till de tre poäng som krävs för totalseger i hemmareturen.

Artikelbild

| "Never give up". John Lindman gjorde inte det efter timeouten. Nu ska han köra efter uppmaningen i semifinalen mot Griparna.

John Lindman har hittat allt mer rätt på den smala och mer tekniska banan.

– Nu tycker jag faktiskt den är bra, förr var det den värsta jag visste. Jag undvek gärna Norrköping om jag kunde. Jag tycker mer om gasbanor. Men man kan inte blunda för problem utan man måste ta tag i dem. Det är jäkligt bra för utvecklingen, det har givit mig mycket, säger Lindman med uppmaningen att aldrig ge upp på styret.

Vinner Vargarna väntar Västervik. Då lever säsongen lite längre och den sportsliga samt ekonomiska valmöjligheten blir större till nästa säsong. Speedway är sporten som är mest turbulent när det inte tävlas.

Precis som Lindman uppskattade Jonas Davidsson den extra träningen.

En division 1-match i söndags har han med sig inför semifinalerna med Vargarna och med Vetlanda i elitserien.

– Det är lite dumt. Två veckor med nästan ingen körning alls, man kan åka på träning men det blir ändå inte samma sak, säger Jonas Davidsson som haft svårt att få till jämna resultat under säsongen.

Topparna har varit lika höga som svackorna varit djupa.

– Det är upp och ned, men storstjärnorna har också problem. Idag kör alla nästan lika fort. Det kan komma vilket namn som helst och köra om de stora stjärnorna. Materialet har blivit jämnare, förarna också. Titta bara på Piraterna med sitt stjärnlag som trillade ur. Dackarna som åkte ut mot Smederna. Det är ett friskhetstecken, det är bra att det rörs om lite i grytan, säger Vargföraren som kan få nyckelroll i avgörandet mot Nyköping.