– Vi vill vinna. Inget snack om saken. Sedan svider det inte så jävla mycket när det inte är poäng på spel, sa han efter förlusten i träningsmötet i Mjölby på torsdagskvällen.

Med Robertsson, som efter åtta år i Skellefteå flyttat söderut, i båset ska LHC göra en nystart och matchen mot Djurgården var det allra första testet. Det såg taffligt ut till en början, men blev bättre och var inte så stor skillnad som resultatet antyder.

– Alltid lite nervöst med första matchen, sa Bert Robertsson.

Även för en tränare?

– Absolut. Det är som för spelarna. Det är lite rostigt även här.

Matchen?

– Vi började trevande, men anpassade oss bra. När vi slutade att vara passiva och spelade mer på instinkt tog vi andelar av matchen och höll på att vrida den över till oss.

För att vara första matchen med ett nytt sätt att spela var det godkänt. Det fanns bra grejer att bygga vidare på.

LHC:s chans att komma tillbaka försvann när nye backen Hampus Larsson drabbades av matchstraff med fyra minuter kvar efter att ha kört in i målvakten Robin Jensen.

– Nu har jag inte hunnit titta på videon än, men enligt den beskrivning jag får var det inte ens Hampus som körde in i målvakten. Om det funnits video att titta på under matchen hade nog domarna dömt mål i stället, sa Bert Robertsson.