Hockey går ut på att göra fler mål än det andra laget – något som LHC misslyckats med i alla de tre träningsmatcherna som spelats. Och det är just spelet i fem mot fem som skavt. Statistiken talar sitt klara språk: elva insläppta mål, två gjorda i power play och inga mål gjorda i fem mot fem. Mot Rögle blev det noll gjorda och fyra insläppta.

– Det var inte riktigt det vi hade önskat. Målskyttet är såklart något som vi behöver kicka i gång ordentligt. För övrigt är matchen jämn vad det gäller målchanser och jämn vad det gäller hur lagen tar sig an tillställningen. Men det är uppenbart att vi förlorar med 0–4. Det känns inte helt okej, säger LHC-tränaren Bert Robertsson.

Är det något specifikt som du känner att ni måste jobba hårt med nu?

– Vi jobbar hårt med många saker. Vi jobbar hårt med fysen, med spelsystem, med kampen och det här med passionen att göra mål. Den bär alla spelare på och den måste lysa starkare. Vi måste hitta de här små delarna som krävs för att faktiskt göra mål, hitta ett lugn i det och vara avslappnade. När du kommer till matchen ska det vara naturligt och inte forcerat. Just nu tycker jag att det blir forcerat, speciellt när vi inte får tillräckligt bra tryck i power play. Däremot tycker jag att med farten, kampen och taktiken så är det ett steg i rätt riktning. Men vi har en del pusselbitar att lägga på plats såklart.

Trots att det framför allt är anfallsspelet och drivkraften för att göra mål som saknas enligt Robertsson så har laget också släppt in elva mål.

– Förståelsen håller på att falla på plats men det är utförandet och skickligheten i att utföra det som vi har pratat om som är viktigt i slutändan. Vi är inte riktigt där än. Vi är tre träningsmatcher in och för mig är det inte ett stort problem. Sedan hade man önskat någonting annat såklart, säger Robertsson.

I mitten av matchen mot Rögle gjordes ett målvaktsbyte där Jonas Gustavsson gick ut och Jacob Johansson kom in. Eftersom bytet skedde precis i mitten av matchen var det oklart om bytet var förutbestämt eller om det gjordes på grund av skada.

– Jonas kände sig inte riktigt kry och då var det naturligt att byta målvakt helt enkelt. Det var bara en slump att det var precis i mitten av matchen, förklarar Robertsson.