När IFK Motala har skade- och sjukdomskris kan Lehnbom lånas från division 1-laget Finspångs AIK under en månad.

– Vi är mycket tacksamma mot Finspång för att det här gick att lösa, säger IFK Motalas klubbchef Pär Beckne.

Daniel Lehnbom, som kommer från Oxelösund från början och har hunnit bli 38 år, var spelande tränare i IFK Motala under två säsonger 2015-2017. Andra säsongen blev det succé och han var med och tog IFK till elitserien. Han var tränare, libero och dessutom lagets bäste målskytt efter många bra varianter på straffar och hörnor.

Lehnbom var en stor bidragande orsak till IFK:s kvalseger mot Gripen och Falun våren 2017.

Men Lehnbom följde inte med till elitserien. Spelande tränaren fick inte ihop livspusslet med pendlingen från Nyköping där han bor. I stället blev det nedvarvning i Finspång i ettan.

I IFK Motala tog Mattias Sjöholm över som tränare och IFK lyckades i våras kvala sig kvar i elitserien efter att ha slagit ut Kalix och Nässjö. Under flera matcher under säsongen sågs Daniel Lehnbom på läktaren och även inne i omklädningsrummet efter matcher. Han har hållit kontakten med både klubben och laget, och det har märkts att han varit spelsugen.

Nu ett år senare får han trots allt spela i elitserien igen, där han spelat för lag som Villa, Sandviken och Boltic.

– Det ska bli kul, så får vi se hur mycket det blir. Jag antar att jag kör tills Olle är tillbaka, säger Lehnbom.

Daniel Lehnbom ansluter till IFK-laget på måndag och ska vara med på så många ispass han kan.

– Jag har hållit i gång hela tiden, det är några pass på stor is bara som jag saknar, säger Nyköpingsbon.

LÄS MER: "IFK Motalas tunga skadebesked"

Lehnbom är en nödlösning en kortare period när IFK har liberon Olle Nordlund knäskadad och mittfältaren Fredrik Lönn handledsskadad. Båda tros inte kunna spela förrän i mitten av november.

Dessutom har mittfältaren Eric Lisell drabbats av hjärtmuskelinflammation och inte kunnat träna på en månad. Där väntas det besked från läkare i Uppsala på klartecken att köra eller inte för Lisell.

– Vi vet inte hur allvarligt det är med Eric, säger Pär Beckne.

Några fler spelare på väg in?

– Nej, det går inte att göra så mycket mer. Men vi håller ögonen öppna, samtidigt som vi hoppas att våra spelare kommer tillbaka.

Patrik Spångberg?

– Nej, han har inte fått någon förfrågan.

IFK Motala har även ett par lånespelare från Tranås att tillgå och Isac Johansson var exempelvis med på fredagskvällens träningsmatch mot Vänersborg.

I Finspångs AIK sköter assisterande tränaren Johan Jansson laget medan Daniel Lehnbom är i IFK Motala. Faik startar serien i mitten av november. Där är Lehnbom även i vinter spelande tränare.