Kvalkryss för IFK-mittfältaren

Manasse Kusu får fortsatt förtroende i P19-landslaget. IFK-mittfältaren spelade hela matchen mot Slovenien.

Manasse Kusu spelade hela matchen mot Slovenien.

Fotboll2019-11-13 20:49

2–2 mot Slovenien i EM-kvalet på Gavlevallen i Gävle. Det var med mixade känslor som Sverige summerade krysset.

Vad som började bra med Benjamin Nygrens ledningsmål fortsatte sämre. Fredrik Hammar visades ut i första halvleks sista minut och strax innan kvitterade slovenerna.

Med en man mindre halva matchen fick Sverige slita och gjorde det bra med Manasse Kusu på Sveriges centrala mittfält.

Matija Burin såg till att Slovenien hade vänt till ledning, 2–1, men Blågult vek inte ned sig. Jack Lahne såg till att Sverige fick med sig en poäng från EM-kvalmötet.

Lahnes fullträff var ett drömmål. Sverige vill vara ett av två lag som kniper en plats till vårens Elite Round. Övriga lag i gruppen är Estland och Ukraina.

På lördag kvalar hemma mot Estland. En match som spelas i Sandviken.