Kujovic: "Vet inte om jag firar mot IFK"

Emir Kujovic kan få lyfta SM-bucklan i Norrköping. Firar han som målskytt på sin gamla hemmaplan? "Jag tror inte jag kommer göra någon större grej", säger "Pekings" före detta skyttekung till Fotboll STHLM.

21 mål och SM-guld 2015 i "Pekings" tröja. Emir Kujovic jagar ett nytt guld med Djurgården.

21 mål och SM-guld 2015 i "Pekings" tröja. Emir Kujovic jagar ett nytt guld med Djurgården.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2019-10-16 12:00

Det är bäddat för en rysare till avslutning i allsvenskan. 

Malmö FF och Djurgården står båda på 59 poäng med tre omgångar kvar.

2 november ska SM-guldet delas ut och det kan bli stockholmarna som får jubla som mästare på Östgötaporten.

IFK Norrköping–Djurgården möts i sista omgången och det blir ett extra speciellt möte för Emir Kujovic som hade en bra tid i "Peking" som kulminerade 2015 med att Kujovic vann skytteligan och visade IFK vägen till SM-guld.

I en intervju med Fotboll STHLM pratar hemvändaren Kujovic om känslorna att möta sin gamla klubb i en så pass viktig match. 

– Den kommer bli speciell av flera anledningar. Det uppenbara är så klart att jag har spelat där och att vi möter dem i sista matchen när det är första gången jag kommer dit sedan jag flyttade ifrån Norrköping. Sedan tror jag att allting kommer avgöras i den sista omgången i Allsvenskan, vilka som kommer ta det. Jag hoppas att vi gör det och då kommer vi göra det där nere. Så det kommer bli en speciell match ur flera aspekter, säger 31-åringen.

Succén i Norrköping skickade ut Kujovic utomlands på mer eller mindre lyckade sejourer i Gent och Fortuna Düsseldorf.

Det ryktades vid ett par tillfällen om att det skulle bli en flytt tillbaka till allvenskan och i somras presenterades 31-åringen av Djurgården som skrev ett kontrakt över 2,5 år med anfallaren.

Facit: Tre mål på sju matcher. 

Nu är Kujovic nära sitt andra SM-guld.

– Om vi tar guld så kommer det vara en väldigt stor grej för Djurgården. För mig också så klart. Jag har ju varit med om det innan och det är en fantastisk känsla och en fantastisk upplevelse. Det är få som får göra det, om man inte spelar i Malmö FF. Det kommer bli speciellt och nu är det så, ödet gjorde att det blev så. Jag ser bara fram emot det, säger Kujovic. 

Det är en laddad avslutning på många sätt i sista omgången. Nicklas Bärkroth och Astrit Ajdarevic kommer även till sin gamla hemmaarena för säkra guldet.

På frågan om Emir Kujovic jublar om han nätar på sin gamla klubb svarar han: 

–  Vi får se då hur det ser ut, hur matchbilden är och om det är ett avgörande mål? Då kanske det är svårt att hålla känslorna i styr. Men jag tror inte att det kommer bli något överdrivet. Jag kommer visa den respekten som de har visat mig och jag hoppas att de visar mig det där vid mottagandet. Jag tror inte jag kommer göra någon större grej.

"Jag tror inte jag kommer göra någon större grej", säger Kujovic om det blir ett målfirande på Östgötaporten.
"Jag tror inte jag kommer göra någon större grej", säger Kujovic om det blir ett målfirande på Östgötaporten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!