Vita Hästens resa uppåt inleds i en hardcore-hall på Butängen.

Magnus Liljeblad från NTC drillar den lilla lokala gruppen som kör sommarträningen i Norrköping, i väntan på att alla ska samlas i slutet av juli.

Det svettas och skrattas bland kettlebells, viktvästar och skivstänger.

Artikelbild

| Kaptenen Jesper Samuelsson.

Dörren står vidöppen för att släppa in sommaren men det är ingen som kommer undan dagens pass.

– Tidigare har vi haft hand om Hästens ungdomslag men från och med nu har vi A-laget också. Det är perfekt, då kan vi ha en röd tråd, konstaterar Liljeblad efter att ha dragit igång marklyftsövningen.

Simon Krekula grimaserar och tar i men är glad att kroppen kan gå för fullt igen. 21-åringen från Skellefteå fick en tråkig säsong med fotfrakturen som gjorde att det inte blev något mer spel efter den 9 januari.

– Det känns bra, både med gruppen och att jag äntligen kan känna mig lite frisk i foten också. Jag känner mig riktigt taggad den här försäsongen. Speciellt när man har legat där i botten, då blir det en extra krydda att man vill göra vad man kan på försäsongen för att vända det, säger Krekula och flåsar under en kort paus i passet.

Artikelbild

| Simon Krekula.

Botten säger du, både för dig själv och laget?

– Ja, exakt. Det blev lite tråkigt både personligen och för laget, även om slutet blev härligt. Det var extra skönt att se grabbarna lösa det där på slutet.

Artikelbild

| Kevin Elgestål har studs i benen.

Kontraktet räddades via den allsvenska kvalserien och Simon Krekula var en av de första att skriva på för den kommande säsongen.

– Jag är riktigt revanschsugen. När de höll sig kvar hittade vi en bra lösning också, säger han.

Artikelbild

| Dagens träningspass.

Nio mål och fem assist på 34 matcher hann det bli i alla fall innan foten gick sönder. Krekula kändes riktigt het innan allting bara tog slut helt plötsligt.

– Jag tycker det gick bra. Det var egentligen min första riktiga seniorsäsong och det kändes som jag kom in i det mer och mer. Lite tråkigt att när det kändes som absolut bäst, när jag verkligen hade kommit igång, då kom skadan också. Det är det som har gjort mig extra revanschsugen också.

Artikelbild

| Junioren Casper Gillberg.

Är det din första stora skada?

– Jag har haft lite strulig nacke tidigare men det har aldrig varit så här.

Artikelbild

| Instruktören Magnus Liljeblad.

När Patrick Blomberg skrev på blev han nummer 15 i Vita Hästens trupp. Fler spelare ska in, inte minst på backsidan där bara nyförvärven Arvid Aronsson och Jakob Stridsberg är helt klara än så länge.

– Varje gång man ser en ny spelare presenteras är det någon jag har en positiv bild av hittills. Jag tror vi kan vara med och utmana om mycket den här säsongen, säger Simon Krekula.