Kan mycket väl ha varit IFK:s sista förlust

Noll mål och noll poäng efter en första halvlek och ett spel som tystade Stadion.

Fotboll2019-09-15 20:57

Låt oss lämna dividerandet om IFK var värda mer åt sidan och i stället konstatera att det här kan ha varit sista allsvenska poängtappet 2019.

Kamraterna behöver inte ens vara så här bra igen för att gå rent. Provocerande och överilat med tanke på att det blev just det, förlust?

Vi återkommer till det.

När Sead Haksabanovic avlossade lågt och utanför Johan Dahlins stolpe en halvtimme in i första halvlek bytte frustrationen på Stadion ljud.

Vad som hade varit ett besviket sorl skruvades plötsligt upp till ett högljutt buande.

Malmö FF var inte med i matchen. Stundtals var de utspelade. Långa stunder rejält illa ute. IFK Norrköpings första 41-42 minuter var i många avseenden den perfekta bortahalvleken – om vi skalar bort spelet fram till MFF:s box.

Övertaget resulterade aldrig i mål och sista minuterna innan paus vi blev i stället påminda om att det faktiskt var Malmö FF som yrade runt som bolljagare där nere.

Arnór Traustason och Sören Rieks snuvades på givna mål med Rasmus Lauritsens uppoffrande block och Isak Petterssons räddning som inte hör hemma på den här planeten.

Rekordsviter bakåt kommer inte på beställning. De byggs på den sortens uppoffringar.

Frågan var inte om MFF-anstormningen skulle komma utan hur snabbt, hur desperat forcerad den skulle vara och hur IFK skulle klara av att stå emot.

Den vänsterkant som Kamraterna ägde i första med Gudmundur Thórarinsson och Sead Haksabanovic (bäst på plan första 45) plockades effektivare bort av hemmalaget och det var till vänster som Markus Rosenberg fick ytan att måtta in bollen på Sören Rieks skalle.

Sist när Peking var här dunkade dansken in bollen i Isak Petterssons nättak. Nu satte segerbollen behärskat i bortre.

Malmö var tillbaka i matchen och i ledning. Jens Gustafsson plockade ut Simon Skrabb och Christoffer Nyman som både hade det jobbigt. Inbytte Pontus Almqvist (får vi se en start innan säsongen är slut) jobbade fram frisparken som Lars Krogh Gerson måttade in.

Och de där måttade frisparkarna är numer ett livsfarligt vapen när Pekings danskduo älgar upp. Smack. Rasmus Lauritsen med pannan på bollen men tajmingen var inte lika perfekt som träffen. Offside. Korrekt.

Det sista som skapades av värde i kvitteringsväg.

Och ungefär samma ordalag från samtliga håll i, både från MFF och IFK, efter slutsignalen.

Lagen hade varsin halvlek och Kamraterna föll på att de inte fick utdelning i första.

Att Malmö FF får jaga så mycket boll inför sin hemmapublik är högst ovanligt men det är ingen tillfällighet att det är IFK Norrköping som ställer till så mycket problem för Europa League-laget. Jens Gustafssons lag åkte på första förlusten efter fem vinster och ett kryss. Nollan bakåt sprack och det kommer inte att bli en guldkamp men med sju matcher kvar sitter det här hösttoppade laget på en kapacitet att gå rent sista sju.

Det här var den svåraste matchen. Programmet som återstår är snällt.

Är det att ta i för mycket att skissa på 21 av 21 poäng.

Jag tycker inte det. Så bra var IFK Norrköping mot Malmö. Så bra är laget just nu.