Han fick sätta sig i ett plan söderut.

Men istället för Grekland och klubben Aris Thessaloniki som ryktades vara intresserad av anfallarens tjänster, blev det destination Faro och Portugal med kamraterna.

Cirka 270 mils skillnad flygvägen.

Nu gäller det att rikta blicken framåt i tiden istället för att snegla österut på kartan.

– Inget att fundera på nu när det blev som det blev. Nu är vi här, och nu. Fullt fokus på att vara här, säger han.

Anfallaren har utgående kontrakt. Så här direkt efter att affären inte gick att genomföra för att gagna alla parter, har inte mycket hänt.

– Vi har inte snackat om någon förlängning eller något sådant där med tanke på att det var nära att jag gick senaste fönstret. Nu får man ta det här året, koncentrera sig fullt ut på det och göra det så bra det bara går, sa Kalle efter det första träningspasset.

Är det svårt att flytta, socialt?

– Tar det som det kommer. Samtidigt trivs vi jättebra i Norrköping och har nära till Örebro. Nu har både jag och min sambo ett litet barn, så det är inte bara att tänka på sitt eget bästa. Man måste alltid sätta familjen först. Givetvis tänker man på det om man får frågan igen.

Det var energifyllda spelare som gärna ville spela upp hela registret på lägret.

Ian Smith och Jordan Larsson var stekheta. Kalle Holmberg visade också klass, när rätt läge dök upp. Som han så ofta gör.

Gräset på det skyddade sportcentret, Amendoeira Golf Resort, var snaggat och i klass med greenerna.

Bra för ett konstgräslag.

– Fotboll ska väl ändå spelas på gräs? Det släppte lite men det är väl ganska normalt. Det blåser lite kallt också men det får man ändå köpa när solen tittar fram, sa han och log med tankarna på snödrivorna som landat i Sverige under helgen.

Det finns både kollektiv och egen motivation för Kalle Holmberg att visa, att det två senaste säsongernas fina målnoteringar inte handlar om tillfälligheter.

– Klart man vill behålla den nivån som man visat upp nu i allsvenskan. Bygga vidare på den. Du var inne på att jag hade en tuff vår, men det gäller att inte hamna i så djupa dalar utan alltid vara där och nosa på poäng och vara i toppen. Vi har något spännande på gång, säger han om hemmaalternativet som kanske inte är något dåligt alternativ för 2019.

Han tror på lagets nya taktiska spel med 3-5-2 som ökar variationen.

– Beror på vilka kommer spela mot. Det är intressant. Jag är van att spela med två forwards och om vi kommer göra det blir det några matcher då jag har det i ryggmärgen sedan de unga åren.

Och 3-4-3?

– Det har vi med oss och ska bygga vidare på, det är intressant.