Hon är uppvuxen med flickfotbollen i Tallboda och tog sedan vägen in i Linghems A-lag som 14-åring där hon fick testa på spel i division 2. Till den här säsongen ville hon upp på en högre nivå och pendlar därför till träningarna med IFK Norrköpings division 1-lag. Det har dock inte blivit så mycket speltid för henne då hon haft en tung vårsäsong med en domnande fot och vattenkoppor som spökat.

– Vi får se hur säsongen ser ut framöver. Man vill ändå ha speltid. Jag vet inte om jag skulle vilja gå ner en nivå för att få mer speltid eftersom det fortfarande är en bra träningsmiljö i Norrköping. Vi får se hur det ser ut. Förhoppningen skulle vara att något annat lag från Östergötland skulle ta steget upp, säger Ronja Karlsson Törnborg.

Hon har länge velat satsa på fotbollen, men insåg först efter Halmstad-lägret, då hon blev uttagen till landslaget, att det var något hon kunde satsa på. Men där fick hon inte riktigt det flytet hon hade hoppats på.

Artikelbild

| Ronja Karlsson Törnborg.

– Det gick dåligt under den första samlingen, men jag blev ändå reserv till den första landskampen. Det var sedan ett till läger på hösten, men då hade jag vurpat med min moped två veckor innan. Jag sprang runt med ett dåligt korsband och en menisk som var krossad, och fick opereras. Det blev att ta sig tillbaka med rehab under ett års tid. I våras blev jag uttagen till landslaget igen, men då hade jag problemet med min fot. Jag har inte haft något flyt direkt. Men motgångar måste man ju också ha, säger hon och suckar.

För Östergötlands fotbollförbund har hon dock pumpat in mål från anfallsposition där hon är ett ständigt hot i djupled.

– Även fast jag skjuter ett dåligt skott kan det gå in. Jag har lätt för att göra mål helt enkelt, säger hon utan att röra en min.

– Jag är snabb och sätter mina chanser. Jag vet var jag har målet hela tiden.

Artikelbild

| Ronja Karlsson Törnborg.

Nu hoppas hon kunna skjuta sitt ÖFF till final i Cup Kommunal där Stockholm väntar som motståndare. Men först måste de ta sig förbi ett tufft motstånd i form av Göteborg.

– De har några spelare som har varit med i landslaget som är snabba och tekniska. Men Gunnar (Pettersson, förbundskapten ÖFF:s F17) har bra koll på spelarna så vi har nog mer koll på dem än på vårt egna spel nästan. Så länge alla kämpar kommer vi nog att vinna.

Artikelbild

| Ronja Karlsson Törnborg.

Vad har ni som ni kan hota med?

– Vi har ett tremannamittfält där alla tre är väldigt duktiga. Vi vinner mycket boll där. Sedan är vi ett löpstarkt lag med många som kan göra mål.

Artikelbild

| ÖFF-spelare.

Vi avslutar intervjun och Karlsson Törnborg ansluter till träningen med laget medan jag tar ett kort snack med förbundskaptenen Gunnar Pettersson. Han skrattar när jag berättar att jag aldrig tidigare gjort en intervju med en tjej som är så ödmjuk men ändå har så pass mycket självförtroende i sina svar. Han skrattar till och nickar medhållande.

– Under den första matchen med östgötalaget satte jag henne på en kant. Efter hade vi en utvärdering där jag frågade hur hon kände över att vara på kanten. Ronja svarade: "Jag spelar var ni vill. Men om vi säger så här. Sätter ni mig på kanten gör jag kanske ett eller två mål på en match, om jag får spela centralt gör jag fyra". Det säger väl en del, säger Pettersson och ler.