Uppladdning i storarenan för Guts

Finspångslaget laddar med träning i superarenan.

Foto: Johny Daagh

Ishockey2019-09-25 12:00

IK Guts fick en gratisplats till division 2 tidigt i somras. På söndag är det premiär. Det blir långresa direkt när Trelleborg tar emot i Söderslättshallen.

Finspångslaget laddar på bästa tänkbara sätt när man åker söderut redan tidigt på lördag. Två tidigare materialförvaltare i Vita Hästen, Andy Fagerström och Håkan Karlsson, har varit behjälpliga med de förberedelser som Guts önskat.

– Båda jobbar nu i Malmö IF och har varit jättehjälpsamma. Vi kommer först att titta på SHL-matchen Malmö–Örebro och efter den får vi möjlighet att träna i Malmö Arena, berättar Björn Olsson, tränare och sportchef i Guts.

Det lär knappast vara alla division 2-lag som får chansen att träna i en sån superarena där publikkapaciteten är hela 12 600 personer.

– Inspirerande och kul för oss att få träna där, men klart att vi inte kan göra så varje gång det är bortamatch, säger Björn.

Det lär bli en och annan långresa – flertalet övriga lag i Hockeytvåan södra B är från Skåne, Blekinge och Småland – under höstsäsongens 22 omgångar, men Björn är inte orolig att det ska bli svårt att få ihop en slagkraftig trupp trots sena vardagsmatcher.

– Vi har fem och en halv femma totalt i truppen nu, och det är lite på grund av att det är någon som jobbar, har skola eller är sjuk. Så är det på den här nivån, men vi ska se till att alltid ha tillräckligt med spelare. Spelarna får en liten kompensation för förlorad arbetsinkomst, men det är inte mycket att hänga i granen. Jag räknar ändå med att kunna ställa fyra femmor på isen varje match, annars har vi inte här att göra, säger Björn.

Guts har gjort en stark försäsong. Med flera starka nyförvärv, bland andra Victor Lindman, Jacob Tenemyr, Mika Huhtasalo och Dominic Michalica.

– Jag skulle bli väldigt förvånad om Mika inte blir bland topp tre i poängligan, han är riktigt vass, säger Björn.

Björn Olsson har en stor trupp inför kommande säsong i tvåan.
Björn Olsson har en stor trupp inför kommande säsong i tvåan.
Karta: Grosvads IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!