Genrep i busfabriken tände Hästen

Topptippade Västerås och Hästen skulle lätta på blåställen och visa upp premiärkostymerna. Det var mycket "special teams" bakom 3-2-segern.

Jubel efter Simon Krekulas 2-2-kvittering i power play  i den andra perioden.

Jubel efter Simon Krekulas 2-2-kvittering i power play i den andra perioden.

Foto: Ulf Stråhle

Ishockey2019-09-13 22:23

Genrep är genrep.

Inte bara för spelare.

Även domare, ledare och till viss del publik.

Topptippade Västerås IK visade effektivitet i en till synes jämnt genrep i Himmelstalundsshallen. 0–1 av Viktor Hertzberg som tämligen ostört kunde lägga in pucken. 0–2 efter att Hästen bjudit på två onödiga utvisningar.

Men med känslorna kom målen.

– Vi behöver lite känsklor för att komma in i matcherna, men sedan får det inte gå över gränse. Men vi måste ändå vara med när det hettar till, sa Christopher Fish efter uddamålssegern mot topptippade VIK.

Det kom bränsle för det.

Patrik Blomberg fick en ganska ful smäll mot huvudet framför VIK:s bås, och tvingades kliva av matchen. Förre Hästenspelaren Mattias Kalin kom in sent i en tackling och publiken tackade direkt inte för senast. Det och Tony Zabels snack efter första perioden gjorde att Hästen klev in i duellerna.

Och in i matchen.

Rikard Olsén och  Simon Krekula såg till att det blev reducerat och kvitterat.

I inledningen av tredje perioden bjöd Hästen på försäsongens snyggaste PP-spel.

– Det där var skolboken. Det var jättesnyggt. Pucken går snabbare än vad vi åker så det var bara att raka in pucken. Det var bara att bocka och buga för den, sa Fish som satte segerpucken. Anton Johansson och Oliver Nordberg stod för assisten.

Christopher gillar årets upplaga, och förberedelser även om den tunga träningen kan tära mentalt.

– Det har varit tuff period, men börjar lätta av lite. Det är inte bara vi som tränar hårt på försäsongen. Så man måste se bakom resultaten ibland innan serien börjar.

Vad tror du om premiären borta mot AIK?

– Det kommer passa oss perfekt med en sådan match. Vi har ett bra lag, många bDet ska bli jättekula att spela seriematch med det här laget, Christopher Fish efter 3-2 mot VIK.

 VH-VIK 3–2

(0-2, 2-0 1-0)

Mål: 0-1 (4.09) Viktor Hertzberg, 0-2 (12.07) Gustav Lindberg PP, 1-2 (25.01) Rikard Olsén, 2-2 (27.19) Simon Krekula, 3-2 (40.33) Christopher Fish

Skott: 32-25 (6-8, 18-7, 8-10)

Publik: 328.

Simon Fernholm som var tillbaka efter skada får en handske i ansiktet av en VIK-spelare.
Simon Fernholm som var tillbaka efter skada får en handske i ansiktet av en VIK-spelare.
Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!