Cruseman: "Det blir lite frustration"

Stort övertag men Ă€ndĂ„ en nĂ€rmast chockartad 2–3-förlust för Vita HĂ€sten. "VĂ€ldigt bittert", sa Filip Cruseman.

Avgörandet. GÀsterna har just skickat in segerpucken bakom Oscar Masiello i HÀstens kasse.

Avgörandet. GÀsterna har just skickat in segerpucken bakom Oscar Masiello i HÀstens kasse.

Foto: Magnus Andersson

Ishockey2019-10-11 22:23

Med 1.44 kvar pÄ klockan i Himmelstalundshallen kom avgörandet. Trots massor med chanser för Vita HÀsten var det gÀstande Karlskrona som klev av isen som vinnare. Viktor Liljegrens avslut upp i högra krysset bakom Oscar Masiello gav tre poÀng till gÀsterna frÄn Blekinge och noll till HÀsten.

Förluster kommer dÄ och dÄ, men det hÀr var en av de mest smÀrtsamma pÄ lÀnge för hemmaspelarna. Besvikelsen och irritationen var pÄtaglig Àven en stund efter slutsignalen.

– VĂ€ldigt bittert, vi hade ju en del lĂ€gen i första perioden, power play med bland annat fem mot tre. Vi skapade lĂ€gen men fick inte in pucken. Vi hade tvĂ„ öppna kassar och bra avslut i fem mot tre. I fem mot fyra kom vi inte riktigt in pĂ„ mĂ„l, tog för enkla avslut dĂ€r mĂ„lvakten fick se lite vĂ€l mycket, summerade Filip Cruseman.

Han inledde mĂ„lskyttet redan efter dryga minuten, enda gĂ„ngen den hĂ€r kvĂ€llen nĂ€r spel med en man mer gav utdelning för Vita HĂ€sten. Med en retur frĂ„n nĂ€ra hĂ„ll blev Cruseman mĂ„lskytt mot sitt gamla lag – han spelade i KHK mellan 2013 och –18.

– Klart att det kĂ€ndes lite konstigt att göra mĂ„l mot sitt gamla lag, men man tĂ€nker inte sĂ„ mycket mer pĂ„ det sen. Jag har ju min uppdragsgivare i Vita HĂ€sten, men klart att det var speciellt. Det var Ă€ndĂ„ bara fokus pĂ„ nĂ€sta byte, och visst att man taggade till och vill vinna mot sitt gamla lag men sĂ„ blev det inte, sa Cruseman med en suck.

1–0 efter första perioden kunde, och borde, ha varit tre-fyra mĂ„ls övervikt till, men som sĂ„ ofta nĂ€r ett lag dominerar kraftigt men inte fĂ„r utdelning stack motstĂ„ndaren upp och tog sig alltmer in i matchen. 

– Det kĂ€nns som vi gick ner oss i andra perioden. Det blir lĂ€tt sĂ„ nĂ€r man haft sĂ„ mycket spelövertag i första, det blir lite frustration och vi vill komma fram Ă€nnu mer för att göra ytterligare mĂ„l nĂ€r vi haft sĂ„ stort övertag, sa Cruseman.

Och jodÄ, kvitteringen kom. Ett skott frÄn blÄ dÀr Masiello sÄg skymd ut, halvvÀgs in i mittenperioden. Oavgjort stod sig till sista 20, dÀr det svÀngde igen. Nu var hemmaspelarna Äter fulla av energi och tryckte tillbaka motstÄndarna. Utdelningen kom omgÄende genom Istvan Bartalis skott, som sakta letade sig över mÄllinjen.

– Vi kom ut bĂ€ttre igen i tredje, fick tidigt 2–1 och hade flertal lĂ€gen dĂ€r vi kunde fĂ„tt in trean, men fick inte in den heller. Sen var det en olycklig utvisning som de utnyttjade. Avgörandet sĂ„g jag inte, jag satt ner i bĂ„set. Vet inte vad som hĂ€nde om det tog pĂ„ nĂ„gon klubba eller nĂ„t, det blev ett halvt frilĂ€ge frĂ„n kanten. Surt, det svider, sa Cruseman.

Han Àr nu uppe i tvÄ mÄl sen han kom till HÀsten för nÄgra veckor sen, men det gav noll den hÀr fredagskvÀllen.

– Vi ska göra mer Ă€n ett mĂ„l i första perioden, sĂ„ Ă€r det ju. Och vi ska göra mer Ă€n tvĂ„ mĂ„l totalt med de lĂ€gen vi har under matchen, och dĂ„ stĂ€nga den. Vet inte vad man ska sĂ€ga, det Ă€r inte en hedersam förlust utan en slarvig förlust. Bara glömma och gĂ„ vidare, slicka sĂ„ren i helgen och ta nya tag pĂ„ mĂ„ndag, sa 29-Ă„rige forwarden.

TrÀnaren Tony Zabel var allt annat Àn nöjd efterÄt.

–  En jĂ€ttebitter förlust, men det Ă€r inte i slutet som vi förlorade utan vi var för lĂ„ngsamma i power play. Vi har ju hur mycket power play som helst och hade behövt gjort nĂ„t mĂ„l till dĂ€r. Vi gick ner oss rejĂ€lt i andra, dĂ€r Ă€r jag inte alls nöjd med hur vi spelade. Det var ett spel som jag aldrig har sett oss göra, spred ut oss över hela banan och fick inget flyt alls, sa Zabel.

Tony Zabel var rejÀlt besviken efter den onödiga förlusten.
Tony Zabel var rejÀlt besviken efter den onödiga förlusten.
Matchfakta

Vita HĂ€sten–Karlskrona 2–3 (1–0, 0–1, 1–2)

Första perioden: 1–0 (1.19) Filip Cruseman (Arvid Aronsson, Istvan Bartalis), spel fem mot fyra. Andra: 1–1 (11.18) Linus Cronholm (Niklas Johansson, Viktor Liljegren). Tredje: 2–1 (0.29) Istvan Bartalis (Jens Hellgren, Christopher Fish), 2–2 (13.12) Jesper Persson (William Pethrus, Philip Rondahl), spel fem mot fyra, 2–3 (18.16) Viktor Liljegren. Skott: 39–25 (19–7, 7–12, 13–6). Utvisningar, HĂ€sten: 4x2 min; KHK: 8x2 min. Publik: 2 138.

Karta: Himmelstalundshallen
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!