LÄS MER: Person testas inför Köping

LÄS MER: Efter svåra skadan – så går Dolphins vidare

Ett skadedrabbat Norrköping Dolphins lyckades vinna lördagskvällens möte med nykomlingen Köping. Det var fjärde segern, av fyra möjliga, mot det laget den här säsongen.

Artikelbild

| Adnan Chuk.

Andreas Persons baklår har stoppat honom från spel de senaste matcherna, men nu var Person tillbaka. En viktig pusselbit i den numera tunna "delfintruppen", där Tim Schüberg, Tyler Flack och Jonathan Dubas samtliga är långtidsskadade.

– Känns mycket bra att vi kunde vinna, det här var en hård match, och många spelare fick gå tunga minuter. Som lag gjorde vi en fantastisk insats. Att vi vann returtagningen trots bristen på de stora positionerna visar hur alla tog fighten för lagets bästa. Det tyder på karaktär, vi har en oerhört stark moral i det här laget, sa coachen Adnan Chuk en stund efter slutsignalen.

Köping hade som mest sju poängs ledning, 19–12, precis i början av den andra perioden. Hemmalaget ledde ända fram till lite mer än minuten återstod av den perioden då Joakim Kjellbom dunkade i två poäng fram till 29–30 på tavlan i Karlbergshallen.

Två raka trepoängare av en annan av Dolphins veteraner, Mikael Lindquist, såg till att bortaledningen var sju poäng efter halva matchen.

Som mest hade Dolphins 20-poängsledning drygt halvvägs in i tredje perioden, men inför sista tio minuterna var det 14 poängs övertag, 59–45.

– Vi hade en fin period där vi spelade fantastiskt bra försvar, ryckte och fick grepp om matchen, sa Adnan.

Klart, trodde säkert de flesta. Oj, vad fel de fick i så fall. För plötsligt var det en helt öppen historia efter att Köping tagit sig närmare och närmare. Med lite mer än tre minuter kvar att spela skilde endast två ynka poäng, 67–69.

– Med tunn trupp visste vi att vi inte kan behålla samma intensitet hela tiden. Vi blir sårbara, det är inga konstigheter. Jag är stolt över hur vi hanterade den situationen. Trots att Köping kom tillbaka starkt tappade vi inte huvudet och fick panik utan fortsatte att hålla oss till grunderna, sa Adnan.

Shakir Smith klev in i handlingen och såg tack vare fyra raka poäng till att Dolphinsledningen var uppe i sex poäng med två minuter kvar.

Det försprånget räckte. Dolphins höll undan, vann med 79–71 och befäste sin placering i ligatoppen.

– För oss betyder den här segern jättemycket, med tanke på läget. Vi är ett steg närmare att behålla hemmaplansfördelen i en kvartsfinal, sa Adnan.

Trots att styrelsen har meddelat att pengar saknas till en förstärkning hoppas han fortfarande på det.

– Om vi ska nå semifinal eller längre behövs en bredare trupp, hoppas folk förstår det. Det här är inte hälsosamt mot någon av spelarna, sa Adnan.