Det blev också en erfarenhet, men ingen positiv sådan för 19-åringen då en kabel gick av i teamets Volvo 940 redan på andra specialsträckan.

Adrian Ring kom, tillsammans med kartläsaren Fanny Jacobson, 24:a i sin klass. Teamet genomförde inte alla sträckor efter kabelfelet, men fick en slutplacering efter tidstillägg.

– Lite besviken är man ju på ett sånt skitfel. Motivationen blev inte lika hög då. Men varje tävling är bra, det är alltid positivt att få erfarenhet, säger Adrian Ring som laddar om till SM-veckan på fredag då han startar med en Ford i Sundsvall.

Artikelbild

| En kabel gick av för Adrian Ring, med tidstillägg och ingen bra placering som följd i SM-premiären Bergslagsrallyt. "Alltid positivt med erfarenhet", säger Ring.

Det blev ingen höjdare för de östgötska förarna i Bergslagsrallyt i Ludvika. Daniel Wall, Kvarnvingarna, hade en bra placering på gång i sin klass, men åkte av.

Albin Nordh från Ydre, med John Stigh från VÖMK som kartläsare, kom tolva i R3-klassen och Jimmy Ekström, VÖMK, kom 16:e ihop med Emil Vretemark, LMS.

Viktor Liljesson/Patrik Wiström, LMS, kom 15:e i R2-klassen.

För en kartläsare från SMK Motala gick det däremot bättre. Toni Sundkvist fick en bra start på sin comeback i SM. Det blev en fjärdeplats i trimmat tvåhjulsdrivet tillsammans med föraren Niklas Hägg, SMK Hälsinge.

Motalabon Henrik Appelskog, tävlande för Östergyllen och kartläsare till Tom Kristensson, slutade på femte plats i otrimmat tvåhjulsdrivet.

Patrik Flodin, Ilsbo MK, tog tillsammans med sin kartläsare Göran Bergsten, Forshaga MC, SM-guld i den två hjulsdrivna klassen i fjol. I år har rallyteamet Max RPM gett dem möjligheten att ratta teamets nya Skoda Fabia R5 och därmed får duon chans att byta klass. Tillsammans med teamet har man bland annat planerat att köra hela Rally-SM, SM-sprinten under SM-veckan, Svenska Rallyt samt det finska VM-rallyt.

Debuttävlingen i den för Patrik nya klassen R5 skedde i helgen under Bergslagsrallyt.

Johan Kristoffersson vann, 10,1 sekunder före Patrik och Göran och 39 sekunder före regerande svenska mästaren Martin Berglund.

– Johan Kristoffersson var rejält tuff. Han kommer bli en kul nöt att knäcka, men samtidigt jäkligt inspirationshöjande. Vi hade en snurr på tredje sträckan där vi tappade tid, men vi hade inte kunnat göra något åt honom ändå den här gången. Jäkligt kul, men samtidigt frustrerande när jag tycker jag kör fullt. Det kommer bli en enormt kul säsong, säger Patrik Flodin i ett pressmeddelande.