LÄS MER: Polisen inkopplad på hoten mot spelarna

På planen var Simon Thern av IFK Norrköpings bästa spelare under silversäsongen 2018.

Utanför märktes mittfältaren lika mycket med sin frispråkighet och åsiktstyckande på Twitter.

Artikelbild

26-åringen uppmärksammades som Årets röst i allsvenskan "för att han med fotbollens bästa i tanken gärna söker debatt och inte tvekar att utmana tränare, spelare och journalister. Samtidigt ser han till att sköta det snyggt och med både värme och humor och har inga problem att gratulera rivaliserande lag och motståndare till framgång" stod det i delar av motiveringen.

Nu kastar sig Thern ut med en åsikt för att komma till rätta med näthatet som omger fotbollen.

Landslagsstjärnorna Emil Forsberg och Victor Nilsson Lindelöf har fått ta emot hot och hat på sociala medier, uppger Fotbollskanalen.

Något som utlösts efter de senaste turerna i landslaget där Nilsson Lindelöf tackade nej till den pågående EM-kvalsamlingen då han och hustrun Maja Nilsson väntar parets första barn och Emil Forsberg lämnade Blågult efter matchen mot Rumänien.

Enligt Fotbollskanalen har SvFF gjort hatstormen till ett polisärende – och Simon Thern rasar mot vad landslagsstjärnorna tvingas utstå.

"Dags att koppla sociala medier i Sverige till bank id. Föräldrar till barn som ska ha sociala medier blir ansvariga för det deras barn skriver samt att förhindra mobbning o annat näthat. Ändra lagstiftningen så är det bara att ge dräggen en prick. Tangentbordstuffingar", skriver Simon Thern på Twitter.

Sporten söker Simon Thern.