LÄS MER: Bajen Fans: "Det blir ingen läktarkamp."

Suget efter biljetter till IFK–Hammarby har varit enormt. Under söndagen gick IFK Norrköping ut med att matchen är slutsåld.

Det finns dock ett antal årskortsinnehavare som inte har möjlighet att gå på matchen. De har hört av sig till klubben vilket gör att deras platser kommer att kunna köpas på matchdagen på Östgötaporten. Totalt rör det sig om ett hundratal på Curva Nordahl och utspritt över sittplats.

Artikelbild

Att matchen lockar är föga överraskande. Det är en toppmatch som betyder otroligt mycket, inte minst för IFK Norrköping som är i behov av en seger för att hänga med bra i guldkampen.

Hos Peking Fanz är det förväntansfullt inför vad som komma skall.

– Det är en riktigt stor match. Många tycker att det alltid är något extra när stockholmslagen kommer, och när tabelläget är som det är blir det ännu större. Det är upplagt för en elektrisk stämning. Vi är redo att ge allt, säger Marcus Carlsson, från Peking Fanz styrelse.

Hur stor är matchen tycker du?

Artikelbild

– Det är den största matchen för oss sedan 2015 tycker jag. Det som kan jämföras är när vi kvalade till Champions League mot Rosenberg. Att det är en måstematch för oss gör ju inte saken sämre direkt.

Det kommer att bli knökfullt på Curva Nordahl, hur är det att befinna sig mitt i smeten?

– Häftigt. Vi har gjort en jäkla resa de senaste åren. Det är stor skillnad mot när ståplats var en tredjedel så stor som den är i idag – och vi knappt kunde fylla den. Nu kan vi mäta oss med de stora lagen på läktaren.

Peking Fanz kommer att ladda upp på supportertorget och Cromwell House.

– Därefter blir det gemensam marsch till arenan som alla är välkomna att delta i, säger Marcus Carlsson.

Något extra tifomässigt har IFK Norrköping inte på gång, det pågår dock jobb inför flera av höstens matcher. Fokus på Hammarby ligger på sången.

– Jag tror att läktarmatchen blir jämn. Hammarby är alltid duktiga. Vi kommer att skapa bra tryck tillsammans, säger Marcus.

Karlsson beskriver IFK:s säsong hittills som väl godkänd. Så här tror han om matchen mot Hammarby:

– Får vi igång målskyttet, så har vi goda chanser att vinna. Jag tror på vinst. Det blir intressant att se hur vi klarar oss utan Fjóluson i backlinjen, säger Marcus Carlsson.