Eric Smith lämnade på lån till norska Tromsö. Nu är det officiellt att även Tesfaldet Tekie ut att ha gjort sitt i Belgien.

Enlig den initierade reportern Stefan Smet som följer Gent nära har den tidigare IFK-mittfältaren och Gent kommit överens om att riva kontraktet. Uppgifter som även Het Nieuwsblad skriver om.

Nu bekräftar agenten Miralem Jaganjac för Fotbollskanalen att mittfältaren köpts ut.  

– Det som händer nu är att han inte påverkas av något transferfönster. Det gör att han skriva på för vilken klubb som helst i Europa. Det är inga problem för honom. 

Tekie som spelade i IFK Norrköping och Sylvia mellan 2014 och 2016 har faktiskt aldrig spelat en seriematch för klubben.

Efter att ha varit utlånad till Östersund återvände 22-åringen till Gent i somras.

När Sporten pratade med lagkamraten Eric Smith nyligen sa Smith att Tekie inte tränar med A-laget.

– Vilket är helt sjukt, sa Smith då

IFK Göteborg ska tidigare ha visat intresse för Tekie som har Gunnilse som moderklubb. Återvända hem till Sverige eller en ny klubb utomlands?

Tiden får utvisa. 

– Det har funnits intressen under hela sommaren. "Tess" gjorde klart ganska tidigt att hans prioritering inte är att komma tillbaka till Sverige. Hade det dykt upp något tillräckligt intressant så hade han såklart nappat på det, men så har det inte varit än så länge. Men det har funnits bud och han har haft alternativ att ta ställning till. Nu kan han röra sig fritt eftersom han inte har några förpliktelser mot någon klubb, fortsätter Jaganjac.

Tekie själv om att vara klubblös:

–  Nu ska vi se vad det finns för alternativ. Jag vet att vi kommer att välja en klubb som passar min stil och som vill utveckla mig. Det kommer att bli viktigt, sedan får vi se var det landa. Just nu är transferfönstret stängt i Sverige och då måste jag vänta till januari. Men samtidigt är allsvenskan är alltid ett alternativ. Jag stänger aldrig dörren för allsvenskan.