Thern tillbaka i IFK – spelar med U21

Ikväll kan IFK säkra final i U21-allsvenskan. Och det är en väldigt A-betonad trupp som åker till Västerås för att ta minst en poäng.

Simon Thern är med i truppen till kvällens U21-match mot Västerås.

Simon Thern är med i truppen till kvällens U21-match mot Västerås.

Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Fotboll2019-10-15 10:40

Det är sista matchen för säsongen för IFK i U21-serien. Det kan dock vänta en final också – i så fall mot Trelleborg. Om laget tar minst en poäng på Solid Park Arena är det helt klart att det blir så.

Förlust? Då kan det bli final ändå, men det hänger på hur det i så fall går för Örebro och Degerfors ikväll. Båda lagen är tre poäng bakom inför sista omgångens matcher och kan således gå ifatt i så fall och skapa en målskillnadsaffär av det hela.

Och där är det tämligen jämnt mellan lagen.

Därför gör IFK bäst i att ta den poäng som krävs på egen hand, då behöver man inte tänka på övriga matcher alls. Och det är ett starkt lag som man kommer att ställa på benen ikväll. Truppen som åker till Västerås är väldigt A-betonad där de flesta som inte är iväg och spelar landskamper finns med.

Bland annat innebär det Simon Thern som i en exklusiv intervju med Sporten nyligen talade ut om sin ångest som hållit honom borta från fotbollsplanerna den senaste tiden. 

– Det går upp och ner men det blir ändå bättre hela tiden, sa Thern då. 

Under måndagen twittrade Thern också ett tack för allt stöd han fått.

"Jag vill med hela mitt hjärta tacka för all kärlek jag fått. Det betyder mycket. Vill rikta ett extra tack till Dale Reese som med sitt engagemang givit mig bästa möjligheter för att snabbt bli på benen igen. Nu är jag på god väg. IFKs p9 ni är fantastiska tack för bilden", skrev han då, det sista med hänvisning till en signerad lagbild han fått av ett av klubbens ungdomslag.

Nu finns han med i den trupp som, enligt IFK:s hemsida, i sin helhet ser ut så här: Isak Pettersson, Andreas Vaikla – Henrik Castegren, Rasmus Lauritsen, Christoffer Nyman, Jakob Olsson, Gudmundur Thorarinsson, Maic Sema, Christopher Telo, Egzon Binaku, Darrell Kamdem, Kalle Holmberg, Liam Olausson, Kevin Alvarez, Simon Thern, Ian Smith, Filip Dagerstål, Isak Bergmann Johannesson.

Det innebär alltså att även Kalle Holmberg är tillbaka efter sin skadeperiod. Någon startelva har klubben inte gått ut med än.

Kalle Holmberg och Filip Dagerstål är med i den A-betonade trupp som åker till Västerås.
Kalle Holmberg och Filip Dagerstål är med i den A-betonade trupp som åker till Västerås.
Karta: Solid Park Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!