Snabba mål bakom IFK:s stabila seger

IFK tog förlusten mot Malmö på rätt sätt. Hemma mot Örebro var laget tillbaka som vinnare igen . Mycket tack vare en duo på topp som låg bakom två snabba mål på vägen mot 3–0.

Simon Skrabb.

Fotboll2019-09-21 17:51

Förlusten mot Malmö FF senast var en tuff mental smäll för IFK som gjorde en riktigt stark insats på Swedbank Stadion utan att få något med sig. Det var också precis något som laget inte behövde i jakten på den yppersta allsvenska toppen.

Det syntes också lite i inledningen mot Örebro hemma på Östgötaporten.

Farten saknades, det var händelsefattigt till en början.

Inget av lagen tog riktigt tag i matchen inledningsvis. I IFK var det Sead Haksabanovic som stack ut, de gånger något hände så var det runt honom på högerkanten.

Han skickade iväg IFK:s första skott mot målet, men bollen gick en bit utanför Oscar Janssons stolpe. Samma öde rönte både Örebros Nordin Gerzic och Daniel Björnkvist som hade hyfsade avslut på andra sidan planen, och när väl gästerna skakade fram en rejäl chans mitt i halvleken kom Isak Pettersson ut och räddade snyggt framför Hussein Ali.

Det såg ut att gå mot mållöst i den första halvleken när IFK:s två bästa spelare så långt slog till.

En gång.

Två gånger.

Först hittade Sead Haksabanivoc fram till Simon Skrabb i djupled. Den finske anfallaren kom lite ur vinkel men lyckades ändå lyfta in 1–0 i bortre hörnet.

Strax därpå vann Skrabb bollen, spelade Haksabanovic som återigen bjöd på en passning i djupled.

Skrabb slog till direkt och bollen borrade sig in för 2–0.

Målen i den 43:e och 45:e minuten och en hård psykologisk snyting på Örebro som stått upp bra så långt.

IFK kom återigen till spel utan Kalle Holmberg och Simon Thern. Inte heller Maic Sema eller Kevin Álvarez var tillgängliga den här gången. Därför fick samma elva chansen från start som också spelade i Malmö för en knapp vecka sedan.

Simon Skrabb verkade trivas alldeles utmärkt, bara minuten in i andra halvleken sköt han från dryga 20 meter och tvingade Oscar Jansson till att med möda och besvär tippa bollen i ribban. Strax efter fick IFK-anfallaren ett nytt jätteläge för hattrick men då fick han inte träff från nära håll.

Tredje målet kom dock ganska tidigt ändå. Efter ett snyggt anfall där IFK rullade upp gästernas försvar kunde Christoffer Nyman kasta sig fram och lite turligt stöta in "trean". Även Nyman kunde ha blivit tvåmålsskytt när han träffade stolpen strax därpå.

Örebro? Laget hade inte mycket. Isak Pettersson hade, förutom någon räddning till, en tämligen lugn afton mellan stolparna. Sista 20 minuterna kunde managern Jens Gustafsson ge både Pontus Almqvist och Manasse Kusu värdefull allsvensk speltid.

3–0 stod sig tiden ut för tre nya poäng och en ny nolla för IFK.

Matchfakta

IFK Norrköping–Örebro 3–0 (2–0)

Målen: 1–0 (43) Simon Skrabb, 2–0 (45) Simon Skrabb, 3–0 (55) Christoffer Nyman.

Varningar: Andreas Blomqvist, IFK Norrköping.

Domare: Adam Ladebäck.

Publik: 6 340.

Karta: Östgötaporten