23-åringen från Finland fick stora delar av försäsongen förstörd på grund av skada. Det tog sin tid att komma tillbaka men maj blev en riktigt bra månad för Simon Skrabb.

Både han och hela laget var i fin form. Skrabb gjorde mål tre matcher i rad och IFK tog 13 av 15 poäng i de fem sista matcherna innan VM-uppehållet.

– Det har känts bra sen sista månaden innan uppehållet, och även över uppehållet fram tills nu så jag tycker absolut jag är i bra slag, säger Skrabb som fått mycket beröm på de senaste träningspassen.

Att han hittade nätet tre matcher i rad innebar mycket positivt.

– Ja, jag hoppas kunna fortsätta hjälpa laget till fler poäng så vi kan hålla oss där uppe i tabellen. Det är absolut ett mål jag har, säger han.

Hur känns det när man är i så fin form?

– Som att det rullar på, mycket beror ju på att jag kommit igång efter skadan jag fick i år igen och det är klart att det tar ett tag. Även fast man kanske känner att man är i form efter en månad är det mer att man vill känna så. Det är alltid en lång väg tillbaka, men nu känner jag mig absolut i form, lätt i steget, pigg och med bra självförtroende.

Hur har du kunnat ha formen intakt under uppehållet?

– Vi hade två landskamper med Finland och två träningsmatcher med IFK. Med fyra matcher i juni är det inga problem att behålla formen, säger Skrabb, som fick drygt en timme och en halvtimme på planen mot Rumänien respektive Vitryssland.

Senaste året har han fått spela både i anfallet och yttermittfältet. Nu verkar han dock vara forward i första hand.

– Det får du fråga Jens om, han tar ut laget, men som det sett ut nu har jag varit forward varje träning så jag räknar med det, säger Skrabb.

Och det känns bra?

– Ja, det är där uppe jag vill vara. Jag är värvad hit för den positionen.

På söndag börjar allvaret igen för IFK med bortamatch mot Djurgården. En efterlängtad omstart inte minst för Skrabb.

– Det känns som det har varit rekordlångt uppehåll i allsvenskan, fantastiskt skönt att det börjar igen. Det har nästan varit en för lång paus och har känts konstigt med så här länge utan tävlingsmatcher, säger han.

IFK är trea i tabellen, bara tre poäng bakom ledande Hammarby.

– Vi hade finfin form de sista fem matcherna, det gäller hålla i den sviten och fortsätta gnugga på med det vi gjort bra så kommer vi haka på rejält där uppe. Det har sett bättre och bättre ut egentligen för varje match och vi har ett bra go i laget.