Seglivad skada tar Lönn från Mariehamn

Det blir ingen fortsättning i IFK Mariehamn för Hampus Lönn, 28. Just nu är inte tankarna i första hand på att hitta en ny klubb. "Jag ska se till att bli skadefri", säger han.

Hej då, IFK Mariehamn. Hampus Lönn kommer inte fortsätta karriären på Åland.

Hej då, IFK Mariehamn. Hampus Lönn kommer inte fortsätta karriären på Åland.

Foto: Kenny Wiis

Fotboll2019-11-28 14:11

En trio Norrköpingsbekantingar skrev på för IFK Mariehamn inför säsongen. AV Daniel Sjölund, Tarik Hamza och Hampus Lönn är det bara Hamza som kommer fortsätta på Åland. Sjölund har avslutat karriären och Lönn kommer inte fullfölja kontraktet över 1 + 1 år. 

– Det har varit mycket med min skada fram och tillbaka, om försäkringen skulle täcka en operation och när den inte täcker för de anser det vara en gammal skada så blir det en för stor kostnad för klubben. Jag var inställd på att köra en säsong till men det blir inte alltid som man tänkt sig, säger Lönn.

Som dragits med en sargad höft under en längre period. Nu är 28-åringen inställd på operation för att bli kvitt problemet.

När ingreppet kan ske är oklart men det kommer att krävas ett par månaders konvalescens.

– I Finland sa de tre till fem månader. Det ska gå att börja träna lätt efter men det kommer att ta tid innan man är helt återställd, fortsätter Lönn. 

Hur påverkar allt det här tankarna på framtiden?

– Jag har inte kommit så långt i tankarna. Jag kom hem från semestern igår och fick det här beskedet. Jag hoppas hitta en klubb där jag kan få lite hjälp på traven, men i nuläget vill jag inte säga för mycket. 

Hampus Lönn spelade 26 matcher för IFK Mariehamn under säsongen. 16 från start. 

– Bortsett från skadan är jag nöjd med tiden där. Det som hänt är inget som jag kan påverka själv och man vet inte vad som händer i framtiden. Jag är glad att jag testade. 

Adnan Ergül (sportchef i Sylvia) lär ringa? 

– Vi får väl se, ha ha ha. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!