Säsongen är en tredjedel gången. Tio av 30 matcher är spelade och IFK har den speciella tabellraden 3–5–2 så här långt. Samma som man också ställer upp på planen alltså.

Statistiskt är IFK med bra i vissa hänseenden. Lite sämre i andra.

Jordan Larsson hade ett tungt 2018, men i år har anfallaren lyft. Hans sex mål så här långt ger honom en delad andraplats i skytteligan. Bara AIK:s Tarik Elyounoussi har gjort fler med sina åtta. På samma målskörd som Larsson finns också Malmös Markus Rosenberg och Gif Sundsvalls Linus Hallenius.

I assistligan får man scrolla ganska långt ner för att hitta bäste IFK-spelare. Men till slut dyker Kasper Larsen upp – mittbacken som med sina två målgivande passningar är IFK:s bäste så här långt. Bakom honom finns ett antal spelare i laget med en assist.

Bäst i allsvenskan så här långt?

Det är en trio i Jonathan Ring, Djurgården, Benjamin Nygren, IFK Göteborg och Sebastian Larsson, AIK, som svarat för fyra assist.

I målvaktsligan gör Isak Pettersson tredje flest räddningar i serien så här långt. Han har räddat 31 skott. Oscar Jansson i Örebro har haft mest att bestyra med 41 räddningar, tvåa är William Eskelinen, Gif Sundsvall, med 38 räddningar.

Isak Pettersson har sjätte bästa räddningsprocent i serien med 70,45. Han har också hållit tre nollor.

Oscar Linnér, AIK, har fem nollor, men bäst räddningsprocent totalt har Östersunds Aly Keita med 78,26.

Jordan Larsson skjuter flest skott i IFK så här långt. Han har avlossat 15 skott. Simon Thern har skjutit 13 skott, Gudmundur Thórarinsson har skjutit elva gånger. Anmärkningsvärt också att Thern träffat stolpe eller ribba tre gånger.

Flest frisparkar drar däremot Christoffer Nyman på sig. Han har skapat 16 frisparkar för motståndarlaget hittills. Jordan Larsson har orskat elva sådana.

Publikmässigt snittar IFK drygt 9 421 personer på sina hemmamatcher så här långt. På det är man sexa i allsvenskan. Bäst är Hammarby med 24 097 personer. Därefter följer AIK (16 668), Malmö (16 011), IFK Göteborg (15 418) och Djurgården (15 231) innan det är ett ganska stort hopp ner till IFK.

Pekings bästa hemmasiffra är mot AIK i första matchen för året på Östgötaporten. Den sågs av 14 162 personer.

Den kanske viktigaste siffran är dock den att IFK ligger på åttonde plats i tabellen hittills.

Upp till serieledande Malmö FF skiljer det sju poäng.