Det återstår fem dagar men i skrivande stund har IFK passerat 11 000 sålda biljetter inför årets hemmapremiär på måndag. Försäljningen har tagit bra fart.

– Vi närmar oss 12 000 och innan den här dagen (onsdag) är slut räknar vi med att ha passerat det, säger Mårten Jacobsson som är evenemangsansvarig i IFK.

Precis nyss la klubben också ut att man är förbi den siffran.

På grund av behovet av vissa säkerhetszoner när AIK kommer på besök kommer maxkapaciteten på måndag ligga på 15 500. De biljetterna tror Mårten Jacobsson att man kommer sälja.

– Vi räknar med att det kommer att bli utsålt. Sedan är det skillnad på utsålt och fullsatt. Några kanske blir sjuka, dåligt väder kan skrämma bort någon. Men är det strålande väder lär det nog vara åtminstone 15 300 här, skulle det regna så tappar vi några till.

AIK har fått 2 800 platser till sina supportrar. Prognosen tyder på att de också kommer gå åt.

– De har drygt 1 000 kvar och de säger att de kommer sälja slut på dem. Det finns ungefär 750 kvar på Curva Nordahl och runt 1 000 spridda platser i övrigt, säger Mårten Jacobsson.

Att IFK förlorade i premiären och inte fick med sig det bästa resultatet för att haussa första hemmamatchen har inte påverkat enligt Jacobsson.

Överlag är spelschemat mer utspritt i år – förra säsongen låg nästan alla så kallade publikmatcher hemma på andra delen av säsongen. Nu får man börja med en av de hetare direkt.

– Det är kul, sedan blir det annan typ av utmaning att få folk till Falkenberg hemma på långfredagen. Men det är mer utspritt i år.

När det gäller årskorten har man passerat 6 500 sålda.

– Vi ska över 7 000. Det är lite kvar där, men vi säljer fortfarande en del på Curva Nordahl. Målet ligger fast och vi är redan bättre än förra året, säger Mårten Jacobsson fem dagar före den allsvenska hemmapremiären.