För vissa spelare verkar det inte finnas någon ände när det handlar om skador.

IFK-mittfältaren Andreas Blomqvist, som efter dubbla korsbandsskador nu har åkt på en broskskada i foten, kommer inte spela mer i år.

– Jag försöker ändå se det positiva. Jag kommer kunna vara med när nästa säsong drar igång och det har ändå varit mitt stora mål, säger Blomqvist som nyligen skrev på ett tvåårsavtal med klubben.

Målvakten David Mitov Nilsson spelar definitivt i samma dystra liga som Blomqvist. Han har haft mer än sin beskärda del av långa avbrott de senaste åren med bland annat ett benbrott, brutet finger och en handledsskada.

Sedan i somras har han dock kunnat köra för fullt men under hösten har en svårdiagnostiserad ryggskada stört honom.

De senaste veckorna har Mitov hållit till på gymmet, och parallellt med det försökt ta reda på vilken typ av skada det handlar om.

Senast under onsdagen genomfördes en magnetröntgenundersökning av de övre ryggkotorna.

– Jag har inte fått det resultatet än men jag har röntgat andra delar av ryggen tidigare. Jag har haft känningar i ryggen överlag, både ländryggen och korsryggen. Att jag har fått ont högre upp nu kanske har ett samband, att jag kompenserar på annat sätt. Just nu är det lite jobbigt, suckar Mitov när han kommer ut från omklädningsrummet efter torsdagsträningen.

Han beskriver skadan som något som har smugit sig på.

– Jag kan inte minnas att det var någon viss situation som det hände men det började väl för en månad sedan. Vi bytte ju konstgräs och fick lite hårdare underlag än tidigare men jag har ingen aning om det beror på det, säger han.

Oavsett vilket: ovissheten tär på psyket och den här skadan läggs på högen av tidigare motgångar.

– Jag och "Blomma" har pratat om det. Det är tråkigt men man orkar inte ens bli lack på det. Det har varit så pass mycket nu. Det är ut och in på planen men det är bara att försöka vara positiv och göra det som krävs för att bli frisk. Det hjälper inte mig om jag skulle gräva ned mig och bara skita i det.

– Jag får ta en dag i taget. Jag kör mina rehabövningar och får se hur ryggen reagerar. Förut har jag känt mig som en gammal gubbe när jag har rest på mig men nu känns det lite bättre. Vi får se om någon vecka om jag kan träna eller inte då, säger Mitov.

Skadorna och Isak Petterssons fina målvaktsspel har gjort att David Mitov Nilsson inte har gjort en enda allsvensk minut i år.

En liten tröst mitt i allt är att han har kontrakt även över 2019.

– Absolut. Med tanke på hur det har varit med min hand och ryggen lugnar det ju ner mig att jag har ett år till. Nu är bara första prio att bli frisk i kroppen, säger han.