30-åringens kontrakt med IFK Norrköping gick ut vid årsskiftet och efter säsongens slut har "Falken" haft tid att fundera över sin framtid.

Nu har han beslutat sig för att satsa ännu hårdare på sitt jobb som coach och personlig tränare, och dessutom lägga till ett eget klädmärke till sitt företag.

– Live your standards heter de och kläderna som jag ska lansera kommer nu i januari. Det är en hybrid mellan träningskläder och life style, och sånt som mina träningskunder har efterfrågat. En clean och bra passform. Jag har haft designers som har hjälpt mig men jag har haft sista ordet, berättar Falk Olander.

Vid sidan av fotbollsspelandet har han varit personlig tränare i sex–sju år, och den grenen av hans företag trappas också upp nu.

– Det är bara enskilda människor och inga lag. Jag vill inte nämna några namn men det är både elitidrottsmän och vanligt folk, många från näringslivet. Mycket är på distans, via internet, och det kan vara utomlands också.

Fotbollen då?

– Dörren är inte stängd men jag har inte varit drivande i frågan och letat aktivt. Men jag tränar ju fortfarande själv och skulle något dyka upp kan det bli fotboll igen. Förr var fotboll alltid det viktigaste för mig men på senare år har det dykt upp annat också. Nu definierar jag mig inte bara som fotbollsspelare. Kontraktet gick ju ut på nyårsafton och det här är första gången på 14 år som jag inte har något avtal med en klubb.

Du står på egna ben alltså?

– Ja, det kan man säga.

Är det darriga eller fasta ben?

– Haha, fasta, skulle jag säga. Men nyfikna och sökande. Jag är taggad för det här även om inget är superklart. 2018 kommer bli spännande på så sätt.

Det kanske känns bra för dig att inte ha tagit ett definitivt beslut att lägga av med fotboll?

– Ja, så är det.

Falken räknar med att bo kvar i Norrköping och utveckla företaget därifrån.

– Ja, såvida inte något nytt med fotbollen dyker upp. Men i så fall kommer jag ändå kunna fortsätta med mitt företag vid sidan om, det går att lägga upp det på eget sätt.

Var det aktuellt med någon form av tränarjobb inom IFK?

– Vi kom inte så långt i diskussionerna.

Nu får du bli supporter i stället och följa matcherna från läktaren då?

– Ja. Flera av spelarna är ju fortfarande mina bästa vänner och jag kommer gå dit för att träffa dem och äta lunch. Förmodligen kommer jag fortsätta träna på gymmet där också, säger Marcus Falk Olander.

Som nu även kan lägga dit kläddesigner på visitkortet.