Det kan bli dubbelt så varmt i södra Israel när ett minst lika hårt jobb måste göras. I närmare 40 grader.

Jag bävar vid tanken, trots att jag inte kommer att vara där.

Klarar IFK den svettiga uppgiften, då väntar ännu större matcher. Då kan Ove Kindvall få hit ”sitt” Feyenoord (där han spelade i fem framgångsrika år) som besegrade Dinamo Tbilisi med 4–0 i första matchen.

Artikelbild

IFK gjorde också en riktigt bra match och utgångsläget är hyggligt, trots den snöpliga kvitteringen.

Det tredje kvalsteget mot gruppspelet och de stora pengarna blev betydligt svårare än de första två mot St Patricks´s och Liepaja. Som väntat.

Israelerna är ett motstånd på en annan nivå. Hapoel Beer Sheva är ett kompakt och starkt lag utan några uppenbara brister.

IFK tog den uppoffrande kampen som Jens Gustafsson krävde av sina spelare. De steppade upp till vad som krävs i internationell fotboll, något helt annat än i de allsvenska matcherna. Närkamperna var ofta elaka.

Grunden för att vara kvar i matchen var ett gediget försvarsjobb. Att inte släppa in något mål på hemmaplanen hade varit så viktigt.

Så Eden Shamirs 1–1-nick kan visa sig bli kostsam och Nigel Hasselbainks stolpträff strax efter fick röststarka Östra läktaren att tystna.

Det starka IFK-försvaret, med tre nollor från de första fyra kvalmatcherna i Europa League, var fortsatt tätt och aggressivt. Bakom mittbackarna var Isak Pettersson långt ute och städade.

Nye Maic Sema kommer aldrig att glömma den här kvällen. Att komma hem till Norrköping, få starta, göra mål i sin första match och bli utsedd till matchens lirare. Sånt är stort. Han vann publikens hjärtan direkt och det lär nog komma mer.

Offensivt borde det ha blivit bättre utdelning på alla de chanser som skapades genom att spela direktare och att plocka mindre i sidled. Det blev också tydligt hur mycket svårare det är att göra internationella mål.

Domaren Paulus Hubertus Martinus van Boekel, från Nederländerna, var lika konsekvent som hans namn var långt.

Lite nostalgiskt blir det också när Ufea-bestämmelserna får Östgötaporten att åter bli Norrköpings Idrottspark.