Det blev en delad skytteligavinst i allsvenskan för Kalle Holmberg förra säsongen. Det gav eko i fotbollsvärlden och i vintras var han nära på att flytta till Bielefeld i Tyskland.

– Det var konkret, absolut. Samtidigt kom inte klubbarna överens, men jag trivs här och har absolut ingen brådska i väg, sa anfallaren om intresset tidigare i somras.

Under våren han inte varit inte lika lyckad målmässigt som ifjol. På de fjorton matcherna anfallaren spelat i har det blivit fyra pytsar, varav två på straff. Trots det fortsätter han att vara ryktenas man. I diverse supporterforum och på sociala medier har det spekulerats i att Holmberg kan lämna för serie- och toppkonkurrenten Djurgården.

Under tisdagsträningen saknades han, inklusive en stor del av truppen, eftersom U21-matchen mot Gefle spelas senare på kvällen. Att Holmberg inte skulle vara i Norrköping, utan i någon annan stad eller land, finns ingen logik i.

– Kalle ska spela U21-match i dag, sa IFK-managern Jens Gustafsson efter förmiddagspasset.

Och att Holmberg skulle gå till en annan allsvensk klubb finns än mindre logik i. IFK som ligger i toppen verkar inte vara särskilt intresserat av att bli av med sin skyttekung till Djurgården.

– Det vore väldigt märkligt, svarade Gustafsson på flyttryktet.

Varför vore det märkligt?

– Det får folk tänka efter själva. Men att vi skulle släppa Kalle Holmberg till en konkurrent tror jag inte är så aktuellt, avslutade IFK-managern.