Två vinster mot Värnamo och Assyriska Turabdin följt av ett kryss hemma i gruppfinalen mot AFC.

Därefter var IFK Norrköpings cupsaga över för den här gången. Sju poäng i gruppen räckte inte eftersom Eskilstuna hade bättre målskillnad och tog sig till kvartsfinal tack vare det.

IFK är redan klart för Europaspel i sommar men besvikelsen låg ändå som ett svart lock runt omklädningsrummet efter slutsignalen. Det här var en klar missräkning i protokollet och Isak Petterssons kroppsspråk och ord sa det mesta om läget efteråt.

Artikelbild

Han såg riktigt bedrövad ut när han kom ut till pressen.

– För jävligt alltså. Det känns piss, var det första han fick fram.

IFK gjorde en blek första halvlek men lyfte efter paus. Man skiftade om till tre anfallare i andra halvlek men kom inte närmare än Jordan Larssons kvittering, trots stort spelinnehav.

– Vi hade för lågt tempo i första halvlek och förlorade för många dueller. De tilläts att gå in väldigt hårt också och då gäller det för oss att smälla tillbaka. Vi ville spela centralt men de hade många spelare där så då blev det svårt.

Artikelbild

– I andra halvlek gick vi över till fyrbackslinje och försökte trycka upp spelet. Det blev rakare och vi fick ner bollen bakom dem. De enda chanserna de hade var någon enstaka kontring. Sen varje gång bollen var utanför linjen tog det tre–fyra minuter för dem att sätta igång spelet. Regeln för maskning gäller ju samma oavsett om det är i tionde eller 90:e minuten. Man blir så lack, sa Isak som inte var helt nöjd med domarjobbet där.

IFK-målvakten gratulerade AFC Eskilstuna till avancemanget och önskade lycka till. Men orden "för jävligt" återkom ett par gånger när han sammanfattade matchen och känslorna.

Artikelbild

| Alexander Fransson.

Han var heller inte helt säker på om 0–1-målet skulle ha godkänts. Isak räddade först skottet från Felix Michel Melki innan Samuel Nnamanai forcerade in bollen från nära håll.

– Det var inte så att jag höll i bollen men jag tror det räcker att jag har ett finger på för att det ska räknas som att den är min. Jag måste kolla på det i efterhand, det går så snabbt. Men jag fick något i huvudet och jag trodde det var typ en spark eller något också.

Artikelbild

| Simon Skrabb.

Som extra salt i såren fick IFK även skador på både Sead Haksabanovic och Simon Skrabb.

– De kommer röntga sina skador ganska snabbt. Vi får se vad det är men det var rejäla smällar, sa IFK-managern Jens Gustafsson direkt efter matchen.