Förutsättningarna inför matchen på Östgötaporten lämnade inga frågetecken. IFK Norrköping var tvunget att vinna för att gå vidare till kvartsfinal i cupen. Oavgjort räckte för den allsvenska återvändaren AFC att vinna grupp 2.

Gästerna kom dock inte till Norrköping för att be om ursäkt och backa hem. Det var hög press och kreativa fötter i det orangea laget.

IFK hade någon halvchans med Kalle Holmberg men fick jobba för att ta kommandot och bryta igenom i den första halvleken.

Artikelbild

Efter en halvtimme fick mittfältaren Sead Haksabanovic hoppa av med en skadad vänsterfot (?) och ersättas av Jordan Larsson, normalt anfallare. Simon Skrabb flyttade ned från sin forwardsplats i samband med det bytet.

IFK försökte hitta linjerna i spelet igen. Men, som sagt, man har alltid en motståndare.

AFC Eskilstuna fortsatte spela fin fotboll och chockade också hemmapubliken i den 38:e minuten. Efter ett anfall på vänsterkansten sköt Felix Michel Melki ett skott som Isak Pettersson inte kunde hålla. Biffige Samuel Nnamani brottade sig fram på returen och kunde trycka in matchens första mål.

IFK Norrköping hade både det ena och andra att fundera på i pausen.

Artikelbild

– Vi får ta och skärpa till oss till andra halvlek. Det här var inte särskilt bra. De slår mycket långa bollar och är starka i duellspelet. Vi har det svårt där bak framför allt när de får fast bollen. När vi får tag i bollen måste vi vara mer noggranna vad vi gör med den, sa Simon Thern till CMore efter 45 minuter.

I det läget hade han ingen koll på Haksabanovic skada.

Artikelbild

– Inte en aning. Jag såg inte vad som hände så jag har inte den blekaste, sa Thern.

IFK flyttade fram positionerna efter paus och både Thern och Alexander Fransson fick bra lägen.

Artikelbild

Men det krävdes alltså två mål och tiden talade för AFC.

Med en halvtimme kvar gjordes ett offensivt byte. Ut med Henrik Castegren och in med Pontus Almqvist när IFK jagade en slutforcering med tre anfallare.

Artikelbild

| Sead Haksabanovic.

Kalle Holmberg fick ett gyllene läge att kvittera men Ole Söderberg räddade friläget.

Kvitteringen kom välförtjänt efter 72 minuter. Fransson sköt ett jätteskott i kryssribban och Jordan Larsson stötte in 1–1 på returen.

Artikelbild

IFK fortsatte att piska upp tempot i jakten på det avgörande målet.

Med en kvart kvar tvingades IFK till ett sista byte när även Simon Skrabb skadades. Han ersattes av Andreas Blomqvist.

Klockan gick helt plötsligt väldigt fort. AFC kämpade desperat för att få med sig ett kryss och avancemang i cupen och IFK fick inte till den där jätteforceringen mot slutet.

Matchen slutade 1–1 och därmed har IFK Norrköping spelat färdigt i cupen för den här gången.