Så blev han IFK-spelare till slut. Det som många har tyckt och hoppats på så länge. Norrköpingssonen som kom fram i Sylvia men hamnade på andra vägar i karriären.

Fram tills i somras.

Nu är han en del av det IFK som går in i den sista knappa tredjedelen av allsvenskan som ett lag som skuggar toppen.

Artikelbild

| Maic Sema ser fram emot en höst som innebär toppstrid i allsvenskan.

– Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, haha. Klart att det har varit nära flera gånger men den här gången kändes det verkligen som att det var på riktigt. Och då blev det av. Det kändes som att tajmingen var rätt, det var nu jag skulle komma, säger Maic Sema efter måndagens träning på Östgötaporten.

 

Han inledde tiden i IFK med att göra mål i debuten (mot Liepaja i Europa League). Men sedan kom en skada mot Elfsborg som satte lite käppar i hjulet ett tag.

Nu är Maic Sema hel och spelsugen.

Artikelbild

| Maic Sema ser fram emot en höst som innebär toppstrid i allsvenskan.

– Den (skadan) kom lite oturligt. Men jag känner mig bra nu. Skadan satte lite stopp på formen som jag hade när jag kom men nu är det bara att köra.

Du bytte bottenstrid i Sundsvall mot toppstrid här, är det roligare?

– Klart man måste erkänna att det är roligare. Samtidigt var det tufft att lämna dem i den situationen, men som alla vet är fotbollen sådan. Jag gick till Norrköping och får vara med om avslutningen här. Det är en utmaning, jag tycker vi har ett riktigt bra lag och ett riktigt bra gäng som verkligen vill göra det tillsammans.

Är du hemma för att stanna nu?

– Det är klart, jag är här nu och jag är från stan. Fotboll är fotboll men just nu ser jag fram emot att spela några år här.

 

Med start mot Malmö borta på söndag inleder IFK jakten på lagen framför. Det är sju lag inom sju poäng där Peking är just sjua i tabellen med åtta matcher kvar. 

Vad talar för er?

– Vi kommer med en bra form, vi har varit bra defensivt. Isak (Pettersson) har varit väldigt svår att göra mål på, en eloge till honom och backlinjen. Vi är ödmjuka, men jag tror att många har respekt för oss. 

Är ni en realistisk guldkandidat?

– Vi ska inte prata för mycket, det får andra säga och tycka. Vi tar match för match, sedan får vi se om åtta omgångar var vi står.

Vad har du för "record" själv mot Malmö?

– Det är alltid tufft att möta dem. De är bra på hemmaplan. Vi ska dit och göra vårt. Jag tror att jag har kryssat där någon gång, annars har det nog inte blivit så många poäng.