Högerbacken lämnade IFK i somras för en flytt till tyska Dynamo Dresden. Där har han kommit in i det och fått mycket förtroende på planen.

Trots att man haft tre olika tränare på mindre än en säsong...

– Det är inte många som får vara med om det. Men jag är glad att jag har fått fortsatt speltid och att jag fått förtroende från alla tränarna, säger Wahlqvist.

Hemma igen för några dagars besök i Norrköping och lördagen spenderade han på Östgötaporten. Med en gul Dynamo Dresden-tröja i näven och många kända ansikten att hälsa på.

– Vi har haft ett kort läger nu i veckan, tisdag till fredag. Och gnuggat på. Sedan har vi en ledig helg och då passar jag på att vara hemma.

Säsongen i Dresden började med Uwe Neuhaus som tränare. Han ersattes tidigt av Mark Wulpargis som sedan byttes i sin tur mot Christian Fíel i början på mars.

Har det varit olika spelstilar och olika sätt att anpassa sig till?

– Spelmässigt har de varit ganska olika. Den första och den som är nu är ganska possession-inriktade. Den emellan var mycket rakt och långt. Så det är ganska stor skillnad på alla tre, men det känns som att vi har hittat rätt nu.

När han är tillbaka i Tyskland väntar ett derby direkt, mot Erzgebirge Aue. Ett viktigt sådant för Dynamo Dresden som varit inne i en tung period.

Därefter väntar om någon omgång till Sebastian Anderssons Union Berlin för laget som är i behov av poäng.

– Livet är ändå bra där nere, fotbollsmässigt har det varit sådär senaste tiden. Det är sju matcher utan vinst nu. Men förhoppningsvis kan vi ta lite poäng igen, säger Wahlqvist inför slutspurten av 2.Bundesliga.