Mellan den 15 juni och 7 juli i sommar är det nämligen dags för Gold Cup, turneringen för landslagen i Nord- och Centralamerika samt Karibien. När nationerna under måndagen presenterade sina bruttotrupper fanns ett antal spelare med från allsvenskan, uppgerFotbollskanalen.se.

För IFK Norrköpings del rör det sig om kantspelarna Ian Smith, Costa Rica och nye Kevin Alvarez, som ingår i Honduras-truppen.

Om spelarna blir uttagna till de slutliga trupperna finns risken att de missar allsvenska matcher, eftersom högsta serien har uppehåll 3-24 juni det här året. Under perioden möter IFK Norrköping AIK på Friends 25 juni och Sirius på Östgötaporten 30 juni.

21-årige Smith har startat sju av nio matcher för "Peking" i allsvenskan, medan 22-årige Alvarez fortfarande väntar på sin debut på grund av svårigheterna att kommunicera med den spansktalande backen.

Ytterligare en spelare från allsvenskan är aktuell för spel i Gold cup, Östersunds mittfältare Ravel Morrison som är med i Jamaicas bruttotrupp. Superettanklubben Syrianskas målvakt Dwayne Miller finns också med i den truppen. Fotbollskanalen.se skriver även att division 1-spelarna Willie Clemons (Boden/Bermuda) och Andrew Jean Baptiste (Haiti/Umeå) tagits ut i ett första skede.