LÄS MER: Han är på väg att lämna IFK

LÄS MER: Iwung: "Fjölet" – typen somn lämnar avtryck

Det har varit lite av en följetong ända sedan i vintras. Utländskt intresse har funnits för IFK:s mittback, och Fjóluson själv har varit öppen med att han mer än gärna byter liga. Samtidigt har IFK velat behålla honom och försökt få till stånd en kontraktsförlängning.

När det inte gick att lösa – så såg IFK Norrköping en försäljning som det bästa alternativet.

– Jón vill testa något nytt och tjäna sig en hacka i slutet av karriären. Det får man acceptera. När det sedan finns en möjlighet för oss att få in pengar på en spelare vars kontrakt går ut om tre månader, så är vi inte intresserade av att stå i vägen för en övergång. Vi är inte i närheten av att kunna matcha Krasnodars löner, säger ordföranden Peter Hunt.

Hur mycket som Krasnodar betalar IFK Norköping för 29-årige Fjóluson vill Hunt inte avslöja.

– Jón har varit en viktig spelare för oss och haft en bra tid här. Vi tackar honom för det och önskar honom lycka till i framtiden, säger Peter Hunt.

I förra veckan värvade IFK in den danske mittbacken Kasper Larsen.

Är det en jämbördig spelare med Fjóluson som ni har fått in i Larsen?

– Det är för tidigt för mig att svara på. Men Kasper är yngre och har fått bra erfarenhet från holländska ligan. Vi hoppas och tror mycket på honom.

Att pengarna som IFK får in på Fjóluson ska öka chanserna att sent värva in Christoffer Nyman kan fansen glömma.

– Nej. Beloppet som tyskarna begär för Nyman är alldeles för stort. Det är inte genomförbart för oss. Det verkar se Nyman som en guldkalv att tjäna mycket pengar på, säger Peter Hunt.

Är det slut med förändringar i IFK-truppen för det här fönstret nu?

– In kommer det inget. Troligtvis blir det inget ut heller, men man vet aldrig, det kan ju hända saker fram till 31 augusti.

I Krasnodar får Jón Gudni Fjóluson svenske landslagsmittfältaren Viktor Claesson som lagkamrat. En annan svensk, Guldbollenvinnaren Andreas Granqvist, lämnade i somras Krasnodar för att återvända till Helsingborg.

Att Fjóluson är Granqvists ersättare är ingen vågad gissning.

– Krasnodar får en spelare som är minst lika bra som Granqvist, i mitt tycke är han bättre, säger Peter Hunt.