Åtta år som sportchef i Sleipner fick räcka. Tidigare under hösten meddelade Adnan Ergül att det inte blir en fortsättning i "Randigt" som nyligen också missade att nå kvalet till division 1.

Sleipner siktar vidare mot den nivån nästa år. Det gör även Adnan Ergül men i en annan miljö.

Som ungdomsledare i IFK där han ska jobba med rekryteringen i de äldre lagen ingår även att han ska vara koordinator i samarbetsklubben Sylvia som siktar uppåt och höjer målsättningen inför 2018.

– Upplägget kändes jäkligt bra från IFK:s och Sylvias sida. Jag ser det som nästa steg i karriären och det är det man jobbar för. Det var dags för nya utmaningar, säger Adnan Ergül om det nya uppdraget.

Den nya rollen blev aktuell sedan han meddelade att han skulle lämna Sleipner.

– Det kom efter, men vi har alltid haft en bra dialog, jag och "Tonna" (Tony Martinsson, ungdomsansvarig i IFK). Jag har alltid velat jobba med honom, säger Adnan.

Vad blir dina uppgifter exakt?

– Dels att vara med och utveckla talanger och så är målet att få upp Sylvia i division 1. IFK har satt ribban och tycker de behöver komma närmare det allsvenska laget. Om man har ett lag i division 1 kan talangerna stanna i stan istället. Då är de hemma, nära anhöriga och har tryggheten. Det blir de ännu bättre av.

Han har inte kommit igång så mycket än, men räknar med att jobbet kommer ta fart inom kort.

– Vi hade ett möte igår och delade upp arbetsuppgifterna. Det är många bollar i luften, det blir kul, säger Adnan Ergül som nu kommer jobba för en annan klubb i samma division som Sleipner.

– Det är samma serie, men det är så det funkar inom fotbollen.

Tony Martinsson säger så här till IFK:s barn- och ungdomshemsida angående rekryteringen av Adnan Ergül till klubben:

–  Vi har som mål att gå upp i division 1 med IF Sylvia. Där blir Adnan en viktig pusselbit med sitt kontaktnät gällande spelare.