Det var kanske inte en propagandatillställning för försvarsspel som visades upp på NP3 Arena. För vilken målfest det blev, även om matchen såg halvdöd ut efter 45 minuter.

Då hade IFK Norrköping haft det mesta av bollinnehavet men skapat noll heta lägen medan Sundsvall, anfört av Peter Wilson, kontrade in tre raka bakom Isak Pettersson.

IFK lyfte sig rejält efter paus och vilken match det blev. Efter 70 minuter hade gästerna kommit ikapp efter mål av Alexander Fransson, Christoffer Nyman och Sead Haksabanovic.

Artikelbild

| Sead Haksabanovic gjorde 3-3.

Då vaknade Sundsvall igen, tog ledningen på nytt efter en slarvpassning av Andreas Blomqvist.

Men IFK hittade ny luft och fick in 4–4 tack vare Rasmus Lauritsens skalle.

Mot slutet gick båda lagen för segern och frågan var om inte Sundsvall var allra närmast med flera hundraprocentiga dubbelchanser i slutminuterna.

Men det blev delad pott alltså. En viktig poäng för Sundsvall i bottenstriden men för IFK var det snarare två förlorade i kampen för att nå topp tre.

Artikelbild

| Rasmus Lauritsen gjorde matchens sista mål.

– Ja. Nu blir det extremt svårt. Vi får se hur högt upp vi kan komma nu, konstaterade Alexander Fransson om möjligheten att nå de garanterade Europaplatserna.

Matchen i sig var svårare att analysera. Eller känslan efteråt, om man var nöjd eller missnöjd som IFK-spelare.

– En svår fråga. Man vet inte riktigt om man ska vara glad eller besviken. Man får dela upp matchen kanske. Första halvlek var inte godkänt någonstans. Katastrof. 3–0 och vi fick inte någonting att stämma. De hade tre omställningar och gjorde mål på alla tre egentligen, samtidigt som vi inte fick spelet att flyta som vi vill. Men Sundsvall backade hem, försvarade sin box och hade en tydlig game plan. Jag tycker att vi ska kunna hantera det på ett bättre sätt, sa Fransson.

Det blev betydligt bättre efter paus när IFK sköljde över Sundsvalls försvar med välbekante David Mitov Nilsson längst bak i målet.

– I andra halvlek var det i alla fall godkänt, det måste man kunna ge oss. Men att det slutar 4–4, jag vet inte om man ska vara nöjd eller inte med det, sa Fransson.

Han hade 60 mil hem i bussen att fundera på den retoriska frågan.