Maic Sema blev klar för IFK veckan innan, i matchen mot Hapoel Beer Sheva fick han starta.

– Det var kul att få förtroendet från Jens (Gustafsson) att få spela. Jag fick ett fint välkomnande av publiken, jag uppskattade det när jag kom ut och värmde upp. Kärleken jag fick från fansen, säger Maic Sema.

Han berättar att han kommit in i laget på ett bra sätt.

– Efter den här korta tiden känns det som att jag är en i gänget direkt. Grabbarna har välkomnat mig väldigt bra, det kändes kul att få spela med grabbarna och göra debut och mål. Jag tycker vi gjorde en bra match rakt igenom.

Den första halvleken hade IFK mest bollinnehav och skapade flest målchanser. Sead Haksabanovic skapade flera målchanser. Den sista kvarten radade Haksabanovic upp målchanser, han tunnlade och sköt, men målvakten räddade gång på gång.

– Jag tycker vi gör det bra. Det är klart vi vill göra mål, men så är det i fotboll. När chanserna dyker upp gäller det att vara mer precisa. Men för mig handlar det om att vi skapar lägen, det är det viktigaste, säger Sema.

I den andra halvleken tog det bara fem minuter innan Maic Sema fick jubla tillsammans med publiken. Han tryckte in 1–0 efter ett väggspel med Simon Thern.

Artikelbild

| Sema gjorde mål direkt.

– Just där och då är känslan enorm, jag känner trycket från publiken och det går ett glädjerus. Sen var det tufft att vi får ett mål mot oss och att matchen slutar kryss. Det är klart att vi hade sett fram mot att vinna matchen på hemmaplan, men jag tycker vi gör en bra match och vi är hoppfulla.

Men i den 54 minuten fick även israelerna jubla. Eden Shamir gjorde 1–1 efter ett inspel. Ett tungt mål på bortaplan för israelerna. Två minuter senare sköt de ett skott i stolpen. Efter det var matchen inte lika händelserik. I den 92 minuten fick israelerna en frispark som de sköt utanför.

Artikelbild

| Filip Dagerstål tror att IFK Norrköping kan rubba Hapoel på bortaplan.

Om en vecka spelas returmötet i Israel.

Hur ser du på chanserna nästa vecka?

Artikelbild

– Alla vet att det är svårt att spela på bortaplan, men vi har en match mot Elfsborg först som vi ska försöka fokusera på, men sen vet vi att vi har ett returmöte som väntar. Det gäller bara att vara fokuserad på uppgiften.

Vad fick du för intryck av Hapoel Beer Sheva?

Artikelbild

| Norrköping hade flera chanser i första halvlek.

– Det är inga lätta matcher när man kommer till den tredje omgången, men vi vet också att vi är ett bra lag. Vi tror på oss själva, det är det viktigaste, säger Maic Sema.